Behçet Uz Hastanesi problemi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Selamun aleykum merhaba.

Benim şikayetim BEHÇET Uz hastanesi ile ilgili olacak.
Öncelikle hastane doktorlar, sağlık hizmeti, yönlendirme ve diğer personeller açısından güzel bir hastane. Bu hizmeti bize sunan yetkililere teşekkür ederim. Ancak şu ki,
Hastane günümüz itibari ile çok ters bi bolgede kaldı. Trafik had safhada. Sonuçta çocuk hastanesi; Acil müdahale durumunda ambulansın yada hastaların çabuk ulaşabilirligi açısından trafik engeli çok. Otoyol bağlantısı yok. E birde belediyemiz tramvayı o bölgeye sokunca hepten ulaşılmaz hali aldi.

Otopark sorunu en büyük sorunlardan. Çevresinde otel dershaneler iş merkezleri resmi kurumlar barındırdığından dolayı belediyenin 50araclik 7,5 TL olan otoparkı yetersiz kalıyor. Ve sansarlar o bölgeye türemiş durumda. 20 TL den aşağı otopark yok. Ve yol kenarına bırakıyorlar aracınızı. Verdikleri fişte alelade kırtasiye den alınmış basit bir fiş.

Hastane binaları açısından her birim ayrı binada olduğu için hasta olan çocuklar bir hastalık daha geçiriyor. Muayene olan çocuk ultrason için başka binaya kan için başka binaya vb tetkikler için başka binaya yönlendiriliyor. Haliyle sokağa çıkılıyor yine. Yeni doğan bebekler için bu daha hassas bir konu kesinlikle.

Koridorlar bekleme alanları koltuklar berbat durumda. İzmir de haliyle bu kadar detaylı bir çocuk hastanesi yok. Doğal olarak bu hastanede yetersiz kalıyor. Koridorlarda insan yığını dolu. Çarşı gibi. Hapşıran tiksiran tüküren kusan dolu ama temizlik personeli yetişemiyor. Birçok anne ayakta bekliyor. Her katta emzirme odası yok. Var olan emzirme odalarının pencereleri kapanmıyor. Çocuk hastanesi sonuçta emzirme odası her katta şart.
Hatta metrekare olarak en büyük şekilde yapılması gerek. Çünkü sırf çocuk hasta geliyor. Anneler mama yapmak istediklerinde sıcak su bulamıyorlar. Kantinden 1 bardak sıcak suyu 2 liraya çay fiyatına satıyorlar. Koridorlarda alanlarda havalandirmalar yok. Yani hasta olmayan çocuğunuzu getirdiğinizde hastalık kapma riski çok yüksek.

Devletin acilen bu duruma el atmasını istiyoruz. Daha merkezi ve otoyol bağlantısı olan otoparkı olan ulaşımı kolay olan ve şartları annelerimize ve çocuklarımıza daha kolay kullanılabilir durumda olan bir behçet uz hastanesi istiyoruz.

Bugün Bahr'i imzanı bekliyor!

Bahr'i Yaman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı : Behçet Uz Hastanesi problemi». Bahr'i ve imza atan diğer 49 kişiye katıl.