ARTIK LİSE MEZUNU HEMŞİRELERDE ATANSIN!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Sayın yetkililerimiz, Bizler ortaöğretim mezunu hemşire olarak sizlere sesleniyoruz. Aramızda yıllardır atama bekleyen, yeni mezun olan, evli olan hatta vatani görevi askerliğini yapan her yaştan arkadaşımız var. Birçoğumuz sağlık meslek liselerine ortalama 350-400 puanlarla kayıt yaptırdık. Hepimizin tek derdi biran önce bilgi ve tecrübe ile mezun olup hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti vermekti. Lise yıllarımızda birçok sıkıntıya göğüs gererek yüzümüz ak bir şekilde mezun olduk.

Bizler meslek derslerimizin kitaplarını kendi paralarımızla temin ettik, staj yapacağımız kuruluşları kendi çabalarımız sayesinde ayarlayabildik, okullarımızda uygulama yapabileceğimiz maket veya materyaller bulunmadığı için kendimizi denek olarak kullandık. Staj dönemlerimizde son saatlerini yaşayan hastanın başında onun huzurlu olabilmesi için oturup sohbetimizi ettik, birçok bebek dünyaya geldiklerinde ilk gördükleri bizlerin gülen yüzü oldu. Pes etmedik her türlü maddi manevi zorluklara meslek aşkımız ile göğüs gererek bu onurlu bildiğimiz mesleğimizin yolunda ilerlemeye devam ettik. Sağlık meslek liseleri sürekli öğrenci alımına devam etti, yetmedi özel sağlık meslek liseleri açıldı böylece mezun sayısı her geçen yıl artmasına rağmen yetersiz alım sayıları yüzünden atanamayan hemşire sayımız sürekli arttı.

Bizlerin en büyük derdi atama sayılarımız bu kadar mezuna göre çok az olması, lisans mezunu meslektaşlarımız ile sürekli bir ayrım içerisinde olmamızdır. Bizlere verilen eğitim ile üniversite kazanmamız pek mümkün değildi, tahmin ederseniz ki özel eğitim alabilmek içinde maddi imkânlarımızda yetersizdi. Tabi ki lisans mezunu meslektaşlarımız ile atama sayılarımız aynı olsun demiyoruz ama 7 kat fark olması da bizleri derinden üzüyor.

Bizler butiklerde, marketlerde, restoranlarda, direksiyon başlarında çalışmayı değil gururla taşıdığımız mesleğimizi devletimize hizmet ederek sunmayı hak ettiğimizi düşünüyoruz.

Sayın yetkililerimiz, sesimize ses olun diplomalarımız elde, formalarımız dolapta durmasını istemiyor, devletimize, milletimize hizmet etmeyi canı gönülden istiyoruz. Bizler iş hayatının gerçeklerini çok küçük yaşlarda öğrenmiş hemşireleriz. FETÖ nun usulsüz olarak doldurduğu kadroları, Anadolu çocukları hakkı olan kadrolarını istiyor.

Bizler inandık, sizlerde bizlere inanın ve hak ettiğimiz, yolunda mücadele verdiğimiz atama sayılarıyla bizlere istihdam sağlayın. Yüreği vatana hizmet için atan hemşire kardeşlerinizi sizlerden gelecek müjdeli haberler dışında hiçbir şey mutlu edemez, lütfen bizleri göz ardı etmeyin.

Saygılarımı sunarım.”

Bugün Cansel imzanı bekliyor!

Cansel Yücesoy bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı: ARTIK LİSE MEZUNU HEMŞİRELERDE ATANSIN!!!». Cansel ve imza atan diğer 94 kişiye katıl.