Almanyada tedavi olmak

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Ben Melih KIZIK, 160 boyunda 38-39 kiloyum. Superior Mezenterik Arter Sendromu hastalığına sahibim, hastalığım Aralık 2016 yılında başladı.
Hastalığım Vasküler bir sıkıştırma hastalığı ve teşhis konulamamasının sebeplerinden biri semptomlarımın yemeklerden sonra ortaya çıkması tomografilerde bile rahatsızlığım çoğu zaman gözükemiyor. Almanya’da geliştirilen Renkli Doppler Yazılımı olan PixelFlux ile tam teşhiş konulabilmektedir. Bana teşhiş konabilen sadece Superior Mezenterik Arter Sendromuydu Almanya’da yaşayan Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Wilhelm Sandmann a gönderdiğim Bilgisayarlı Tomografi görüntülerim sayesinde hastalığıma üç adet daha sendrom ekledi. Bunlar; Fındıkkıran Sendromu, May-Thurner ve Çölyak Gövde Sıkıştırma Sendromu. Yıllarca hastalığıma inanmayan ve bilgisayarlı tomografi çekmek bile aklına gelmeyen doktorlar tarafından hastalığım hep ihmal edildi ve Psikiyatrik tedavi görmemi önerdiler sürekli psikoljik hasta damgası yedim. Bu süreçte semptomlarım arttı ve hastalığım daha da ilerledi. Karın ağrısı ve kusmalarımdan dolayı sürekli acillik oldum, devlet hastaneleri ve Araştırma hastanelerine birçok kez gitmeme rağmen psikolojik olarak değerlendirilmemden dolayı yeterli tetkikler yapılmadı bundan dolayı bir türlü hastalık teşhiside konulamadı. Kendi imkânlarım sonucu Balıkesir Özel Sevgi Hastanesine gittim. Orada bir Doktor (Uzm. Dr. Hakkı ERGÜN) sayesinde İlaçlı Bilgisayarlı Tomografi çekildi ve yukarıda bahsettiğim Superior Mezenterik Arter Sendromu şüpheli olarak teşhis konuldu. Daha sonra hastalığım nadir bir hastalık olduğu ve bu tedaviyi kendisinin yapamayacağını belirtti.
Bende devlet hastanelerinde hep ihmal edildiğimi düşünerek yine kendim araştırmalarım sonucu İzmir Özel Ege Şehir Hastanesinde bir genel cerrah (Samed CİN) buldum. Bana Ameliyat önerildi ve bu ameliyattan sonra hastalığımın geçeceğini, kilo alacağımı, ağrılarımın dineceği söylendi. 13 Mart 2019 tarihinde gastrojejunostomi ameliyatı oldum.
Ameliyat olduktan 1 ay sonra hastalığım tekrar başladı. Ağrılarımın devam etmesi ve ameliyattan sonra semptomlarımın çoğalması sebebi ile hastalığımı araştırmaya başladım. Çoğu makalelerde bu hastalıkta iki adet cerrahi prosedür uygulandığı bunlar gastrojejunostomi ve duodenojejunostomi ameliyatları olduğu ve bu ameliyatlar erken teşhiste işe yarayan tedavi çeşitleri olduğu çoğu hasta geç teşhis ve ihmaller sonucu bu ameliyatlardan sonra olumlu sonuç almadığı yazıyordu. Ben şuan eskiye göre çok daha kötü durumdayım bana yapılan işlem kesin sonuç için yapılan gastrojejunostomi ameliyatıydı.
Hastalığım düzelmeyince kendi imkanlarımla yurt dışında yaşayan aynı hastalığa sahip kişiler ile tanıştım, kendileri ile çok fazla bilgi alışverişinde bulundum. İlk tanıştığım kişi Eser adında Kanada’da yaşayan bir Türk’tü, Eser hastalığı ilerleyince Türkiye’ye gelmiş burada İstanbul’da Acıbadem Hastanesinde benim olduğum ameliyatı olmuş ama ameliyatından sonra hastalığı tekrar başlamış, çaresiz bir şekilde tıpkı şuan benim yaptığım gibi çözüm odaklı olarak araştırmalar yapmış en sonunda Almanya’da Prof. Dr. Thomas Sholbach ile tanışmış.
Bu doktor Fonksiyonel renkli Doppler ultrasona PixelFlux adında bir yazılım geliştirmiş ve bu yazılım ile teşhisleri kesin ve net bir şekilde ortaya koyuyor. Teşhislerini farklı vücut pozisyonlarında, farklı solunum evrelerinde, yeme ve içme öncesi ve sonrasında, uzun süre ayakta durma, koşma, oturma sırasında, değerlendirip koyuyor. Doktorun makalelerinde belirttiği bu sendromlar tek başına olmadığını yanında birden fazla sendromlar olduğunu yazmış ve bunları gösteren makaleleride mevcut. Bilgi alışverişinde bulunduğum çoğu hastalarda birden fazla sendromlara sahip olduğu kanıtlanmış durumda, bu hastalarda bana tıpkı Eser gibi teşhis için Almanya’da bulunan Prof. Dr. Thomas Scholbach ı tavsiye ettiler bu doktor ve Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Wilhelm Sandmann farklı bir Ameliyat prosüdürü geliştirmişler ve çoğu hasta bu prosedür sayesinde şuan %85-95 oranında iyileşmiş durumdalar. Prof. Dr. Thomas Scholbach teşhis koyuyor Prof. Dr. Wilhelm Sandmann tedaviyi yapıyor. Dünyanın her yerinden tedavi olmak için bu doktorlara ulaşmaya çalışan hastalar mevcut durumda. Sağlık bakanlığının yardım taleplerim doğrultusunda yönlendirdiği Balıkesir Büyük Şehir Hastanesi ve Balıkesir Üniversitesi Araştırma Hastanesin’de hastalığımla ilgili eski tetkiklerime bakılarak hiçbir yeni tetkik ve işlem yapılmadı. Daha öncede Sağlık Bakanlığının yönlendirmesi olmadan gittiğim hastanelerden kendimde olumlu bir sonuç alamadım. Avrupa’da yaşayan diğer vatandaşlar gibi bende tedavi olmak için bağış kampanyası başlatıp bu doktorlara ulaşıp sağlıma kavuşmak istiyorum.