Aferez için

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
sağlık bakanlığı tarafına Hulya Koc bu kampanyayı başlattı

çapa tip fakültesinde ailevi hipertrigliseridemi nedeni ile ve almış olduğum ilaçların yetersizliğinden  İstanbul üniversitesi çapa tıp fakültesinde  2010 yılından beri lipid aferez tedavisi görmekteyim benimle birlikte 16 kişide gerek kolesterol gerekse trigliserit yüksekliğinden aferez tedavisi görmektedir ancak nedense 2020 yılından itibaren çapa tıp fakültesi tarafından bu tedavi artık hiç yapılmayacak duruma getirilmiştir. Bu hastane hastalara, alacakları set fiyatının devletin belirlediği fiyatın çok üstünde olduğunu (güya hasta bası 15000/TL miş) ve aradaki farktan dolayı bu setlerin alımının yapılamayacağını söylediler. Bu nedenle ihale yapılana kadar hasta başı set alımı doğrudan temini iptal ettiler. Şimdide bu nedenle ihalede iptal edilebilirmiş.  Oysaki devlet set alımı için  bu fiyatın tamamını karşılamaktadır .Hastane bu 16 hastayı büyük risk ile başbaşa bırakarak  hastaları her gün bir adım daha ölüme sürüklemektedir. Ne yazıkki bu işlem bir tek Çapa Tıp Fakültesinde yapılmaktadır. Aferez tedavisi gördüğümden (diyaliz benzeri tedavi) fistül takılmıştır. İşleme girmediği sürece damar tıkanıklığı kalp krizi ve damar tıkanıklığı pankeratit  riskini taşımaktadır. şuan 1 aydır hic bir  hasta bu işleme girmemektedir. Yakın zamanda aynı hastalık nedeni ile bir arkadaşlarını kalp krizi geçirmesi sonucu kaybettiler.. Lütfen kendim ve arkadaslarim için başlattığım bu kampanyaya desteklerinizi bekliyorum.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.