Acil Tıp Teknisyeni Ataması İstiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım ve Sayın Bakanım; Bizler mesleğini yapmak isteyen her türlü zorluklarına rağmen bu mesleğe gönül vermiş Acil Tıp Teknisyenleriyiz. Yaklaşık olarak 1 yıldır kamuya istihdam edilen acil tıp teknisyeni sayısı 169 kişi bu sayı oldukça düşük. Sadece Antalya ilinde 2016 mezun öğrenci sayısı 300 civarı. Tüm Türkiye genelini ve geçmiş yıllarda ki mezunları da düşünecek olursak sayı oldukça artıyor. Acil Tıp Teknisyenlerine gereken değer verilmiyor. Lütfen Acil Tıp Teknisyenleri gereken değeri görsün. Alımlarınızda ki Acil Tıp Teknisyeni sayısın artmasını istiyoruz.
Atama istiyorum çünkü 1.5 yıldır çalışıp sogukta ellerim titreyerek gittigim dershane günlerim aklıma geliyor yazın sıcakta klimasız piştigim sınıfta işledigim dersler aklıma geliyor hem maddi hem manevi kayıplarım aklıma geliyor 4 sene gördügüm zorlanarak ezberledigim saglık dersleri aklıma geliyor staja giderkenki mutlulugum aklına geliyor işimi severek yapıyordum lütfen atama istiyoruz.Türkiye yüzlerce sağlık meslek lisesi bulunuyor ve her yıl binlerce mezun veriyor. Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) 2017 yılında kamuya personel alımı yapılmasını istiyor.
KPSS'ye uzun süre çalışarak puanlarını ellerine alan sağlık personelleri tez zamanda kamuya atama yapılmasını istiyor. Referandum öncesinde kamuya atama yapılması beklenirken açılan şehir hastaneleri nedeniyle personel eksikliklerinin alımlar yapılarak giderileceği belirtiliyor. Yüzbinlerce diplomalı atama bekleyen sağlıkçı var. Diplomalı vurgusunu özellikle yapıyoruz çünkü birkaç aylık kurslardan aldıkları sertifika ile kendini sağlıkçı zannedenler var”.
80 milyonu ilgilendiren bir sorundan bahsediyoruz. Hem hizmet bekleyen vatandaşlarımızı, hem de halihazırda hizmet veren sağlık emekçilerini ilgilendiren bir konudur. Vatandaşlarımız daha kaliteli bir hizmet almalarının, personel eksikliğinden dolayı adeta ölümüne çalışan mevcut personeli rahatlatmanın ve bütün Avrupa ülkelerinden bile daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak isteyen bakanlığımızı emele ulaştırmanın yolu diplomalı sağlıkçıları istihdam etmekten geçer. Bunun çözüm yolu da meclisten, bakanlıktan ve cumhurbaşkanlığından geçmektedir. Her şey de tasarrufa gidilebilir ama sağlığın tasarrufu olmaz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunu rehber edinmek yerine ne yazık ki susmayı tercih eden yetkililerimiz var.
Bizler sağlıkta personel eksikliği giderilsin derken yalnızca atama bekleyen arkadaşlarımızı düşünmüyoruz. Aynı zaman da vatandaşlarımızı da düşünüyoruz. Bizler dört yıldır bu alanlardayız ve bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Yıllardır atama bekleyen arkadaşlarımız var ve bu arkadaşlarımız risk aldıkları için halen babalarının ceplerine bakıyorlar. Sayın bakanımızın ve siyasi idarenin muhakkak bu sese kulak vereceğini biliyoruz.

Bugün Tuğçe imzanı bekliyor!

Tuğçe Taşkın bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı: Acil Tıp Teknisyeni Ataması İstiyoruz». Tuğçe ve imza atan diğer 59 kişiye katıl.