'Ağız ve Diş Sağlığı'nı belgeselle öğrenin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Halkımız Ağız ve Diş Sağlığı hakkında yeterli doğru bilgiye sahip değil. Bu da hekim ve hastalar arasındaki iletişimde kopukluğa neden olup tedavilerin verimini düşürüyor. İnternet bu konuda yetersiz ve internette yanlış bilgilerin yayılmasını engelleyecek bir mekanizma da yok. Bu yüzden ağız bakımı hakkında bir hastanın bilmesi gereken her şeyi direkt hekimin ağzından anlatan bir programa ihtiyaç var.

Belgesel, diş hekimi muayenehanesi gibi hazırlanmış bir karavanın köy köy dolaşıp hastaları tedavi etmesi ve bunu belgesel niteliğinde çekip hasta gizliliğine dikkat ederek halkı bilgilendirmesi temeline dayanmaktadır. Aynı zamanda gidilen bölgenin güzellikleri kısaca gösterilerek programın kalitesinin arttırılması planlanmaktadır.

Projenin beklenen faydalarını şu şekilde gruplandırabiliriz:

•Hastadaki ilk etkiler: çürük ve diş taşından başlayarak hastalıkların nasıl oluştuğunu anlamaları, hastalıkların oluşmasını engellemek için bulunmuş yöntemleri ve nasıl uygulanacaklarını öğrenmeleri (fırçalama, diş ipi..), ağız kokusunun nedenlerini ve çözümlerini öğrenmeleri, hasta koltuğundayken nelerle karşılaşacaklarını öğrenmeleri.

•Uzun dönemli etkiler: bilgi edindikçe bilgisizlikten kaynaklanan korkuların aşılması, hastanın ağzıyla ilgili farkındalığının artması, hastalıkları farkedip daha kötüye gitmeden tedavi alabilmesi, hekimle sağlıklı iletişim kurması, tedavi hakkında bilgi edinip doğru bir beklenti içine girebilmesi, tedavinin kalıcı olmasını sağlaması, diş kayıplarını önlemesi.

•Hekimlere olan kazançları: hastaların bilinçlenmeleriyle birlikte; ortak bir dil kullanılması, temel bilgilerin aktarılmasındansa belli bir konuya dair bilgilerin doğrudan paylaşılabilmesi, hastaların tedavi seçeneklerinin farkında olup imkansız isteklerinde ısrarcı olmamaları, tedavilerden sonra hastanın artan hijyen motivasyonuyla birlikte tedavilerin de başarısının artması.

Peki imzanıza neden ihtiyaç var? Öncelikle, sizlerin ilgilendiğinizi görmek televizyoncuların ilgisini çekebilecek tek şey ve projenin önünde bir sürü yasal engel var. Ne kadar çok kişi imzalarsa bu engeller o kadar erken aşılır. Siz de bu programın izlemeye değer olduğunu düşünüyorsanız projeyi imzalayıp belgeseli hayata geçirmemizi bekleyin.