60 Yaşın Üzerindeki Sağlık Çalışanlarının İdari İzni Geri Verilmelidir

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Ülkemizde de görülen ve hızla yayılmasından endişe edilen Covid-19 salgınına karşı devletin her kademesi gerekli önlemleri almaya başlamıştır. Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı kararı ile kamuda çalışan 60 yaş üzeri personel 12 gün süre ile idari izinli sayılmıştır. Fakat bu kararın ardından Sağlık Bakanlığı bir yazı yayımlayarak kendi personelinin bu kapsamdaki idari izinden faydalanamayacağını bildirmiştir. İtirazımız bu haksızlığadır. Tüm 60 yaş üzeri kamu personeli idari izinli sayılırken sağlık çalışanları nasıl olur da bu haktan mahrum bırakılır? En büyük risk altındaki bu grup diğer kamu personelinden daha mı kıymetsizdir?
Doktorlar hemşireler ve tüm sağlık çalışanları vazife ve görevlerinin önemini biliyor ve karşılık beklemeden yerine getiriyorlar. Fakat hastanın yaşına bağlı olarak, Covid-19 ile ölüm oranları incelendiğinde yaşlılar en riskli ve savunmasız durumda olan hasta grubundalar.
Minimum kayıpla atlatılması umut edilen bu dönemde en büyük risk altındaki ve ölüm riski en yüksek bu yaş grubundaki çalışanların idari izinlerinin geri verilmesini talep ediyoruz.