Özel Halk Otobüslerine Hijyenik Temizlik Zorunluluğu

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
sağlık bakanlığı ve tarafına pınar korkmaz bu kampanyayı başlattı

Corona virisünün dünya gündemine oturduğu bu günlerde hijyen kurallarının önemi giderek artıyor. Her ne kadar birey olarak gerekli önlemleri almaya çalışıyor olsak da büyük şehirlerdeki mevcut yaşam koşulları aldığımız bu önlemleri yetersiz kılıyor. Özellikle İstanbul, İzmir,  Bursa, Ankara, Antalya gibi ülke nüfusunun büyük bir bölümünün yaşadığı illerde toplu taşıma araçları gün içinde binlerce insana hizmete ediyor. Çevre kirliliği ve trafik yoğunluğunun azaltılması adına insanları toplu taşımaya yönlendiriyoruz ancak sağlık açısından gerekli önlemleri maalesef almıyoruz. Belediyelere ait toplu taşıma araçlarının periyodik olarak temizlendiğini ve sterilize edildiğini görüyoruz. Kocaeli'de yaşayan bir birey olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin konu hakkındaki hassasiyetini basında çıkan haberlerden takip ediyorum.

Peki ya özel halk otobüsleri!

Maalesef ki özel halk otobüslerinde aynı temizlik standartlarını görmek mümkün değil. Araçlara bindiğinizde bırakın hijyen koşullarını koltuklar kirden bir tabaka ile kaplanmış durumda. Sağlık bakanlığının konuyla ilgili bir protokolü var mı bilmiyorum ancak varsa bile bu protokollerie özel halk otobüsleri tarafından uygulanmadığı ve denetimlerin yetersiz olduğu gün gibi açıkta.

Sadece Corona virüsü özelinde değil binlerce insanın kullandığı bu araçlara periyodik olarak ki bence en az haftada bir hijyen kurallarına uygun bakteri ve virüslerin bertaraf edileceği şekilde detaylı temizlik zorunluluğu getirilmeli.  Tabii ki bu temizlik alanında uzman kurumlar tarafından yapılmalı ve belediyelere düzenli olarak bu temizlik işlemlerinin yapıldığına dair belgeler sunulmalı.

Toplumsal alanların hijyen sorumluluğunun sağlık bakanlığında olduğunu düşünüyor ve bu konuda üzerine düşen görevi yapmalarını talep ediyor yerel yönetimlerin de konu hakkında ellerini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum.

Konunun gündeme gelmesi için ise desteğinizi rica ediyorum.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.