Çok geç olmadan kardeşimin hayatını kurtaracak ilaca onay verin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 35.000.

Hepinize Merhaba,

Benim adım Evrim, bu kampanyayı 17 yaşındaki kardeşim Yunus Emre Can için başlatıyorum.

Kampanyamın amacı kardeşimin ihtiyacı olan ve  Ankara’da bekletilen ilacın acilen kardeşime ulaşmasını sağlamak. Vakit ayırıp okursanız çok mutlu olurum.

Kardeşim doğuştan immün yetersizliği hastası, yani bağışıklık sistemi yetersiz. Yunus Emre Şubat ayından beri Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi çocuk immünolojisi bölümünde tedavi görüyor.

Kardeşimin hayatı hastanelerde geçti. Eve gelebildiği zamanlarda bile bir hafta içinde yeniden hastalanırdı. Bu yüzden eğitim hayatı da ne yazık ki sekteye uğradı.

Yunus Emre’nin Adana’daki doktorları bağışıklık sistemini desteklemek için etken maddesi "interferon gamma" olan ilacı yazdılar ve normalde bir ayda 10 defa hastaneye gitmesi gerekirken bu ilaçtan sonra bunun ayda 1 defaya düşebileceğini söylediler. İlaç yurt dışından geliyor ama SGK kapsamında. Yani buraya kadar her şey yolundaydı.

Ama ne yazık ki ilacımız Ankara İbni Sina Sosyal Güvenlik Kurulu’nun elinde olmasına rağmen bize iletilmiyor. Raporlu ilacımıza hala ulaşamıyoruz. Telefonla defalarca iletişime geçtik, göndereceklerini söyleye söyleye haftalar aylar geçti.

Kardeşimin daha fazla bekleyecek gücü yok. Bu süreç onun için ne yazık ki çok yıpratıcı geçiyor. Zaten Ankara’da olan bir ilacı bize göndermek bu kadar zor mu? Nedeni bürokrasi mi, sistemdeki yavaşlık mi bilemiyorum. Ama bu satırları okuyan sizlerin benim ve kardeşimin sesi olmanızı canı gönülden diliyorum. Bu kampanyayı Sağlık Bakanlığı’mızın görmesi için lütfen imzalayın ve sosyal medyada paylaşın.

Umarım benim kampanyam da Change.org’da başarıya ulaşan pek çok diğer kampanya gibi sayenizde ses getirebilir.

Hepinize şimdiden teşekkürler.