Çok geç olmadan arkadaşımı hastalığından kurtaracak ilaca onay verin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

SMA rahatsızlığının ilacı sonunda ABD'de bulundu. Sma'yı en iyi seviyede yaşayıp hayat standartlarını hastalığını kabullenerek devam ettirebilen insanlar olduğu gibi ne yazık ki hastalığının boyutu buna izin vermeyenlerde var. SMA sadece fiziksel engel oluşturan bir hastalık değil; birçok organı etkileyen, sağlık sisteminin dikkate alması gereken bir hastalık. Sonunda bu yolda bir umut ışığı doğdu SMAlılar için, ancak ülkemizde Sağlık Bakanlığı ve SGK onayı hala verilmedi. Tedavinin 1. yıl maliyeti 3 MİLYON TL. , 2 yıl maliyeti ise 1 MİLYON. Bu meblağayı karşılayıp yurt dışında bu tedaviyi olabilmek bu ülkede bu hastalığı yaşayanlar için imkansız. Yetkililer hala neyi bekliyor? Bu hastalıkla doğup, ömrünün sonuna kadar bin bir komplikasyonla hayatına devam etmek zorunda olan bu insanların yurt dışında yaşamıyor olması tek suçu olabilir mi? Üstelik Türkiye'de SMAlı sayısı 8 bin civarı. Sağlık Bakanlığı bu 8 bin vatandaşı için tedavinin bu ülkede uygulanabilmesi yolunda bir adım atmak zorundadır. Birileri bu çığlığa kulak versin lütfen.

Bugün Seda imzanı bekliyor!

Seda Gökay bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı: Çok geç olmadan arkadaşımın hayatını kurtaracak ilaca onay verin». Seda ve imza atan diğer 648 kişiye katıl.