ÇOÇUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ'nün Sağlık Lisansiyerliği hakkı geri verilsin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

18.10.2017 tarihin de YÖK'ün vermiş olduğu karar ile çocuk gelişimi bölümü'nün sağlık bilimleri fakültesi adı altından çıkartıldığını ve sağlık kuruluşların da kadroya dahil edilmeyeceğini öğrendik.
Sosyal hizmetler bölümü dahil sağlık lisansiyeri olabiliyorken biz çocuk gelişimi bölümü öğrencileri'nin (sağlık lisansiyeri)sağlık lisansiyerimizin kaldırılmasıyla lise mezunu veya 2 yıllık çocuk gelişimi mezunlarından hiç bir farkı kalmamıştır.
Çocuk gelişimci 0-18 yaş arasında ki normal gelişim gösteren,özel gereksinimi olan ,korunmaya muhtaç (kurumda yaşayan, çalışan,mülteci,suça itilmiş çocuklar) ve hastane de yatan çocukların zihinsel,dil,motor ,özbakim ,sosyal ve duygusal gelişim alanlarını destekleyici programlar geliştiren ve bu çocukların gelişimlerinin takibi ve değerlendirmesini yapan ,ailelere danışmanlık veren profesyonellerdir.
Sağlık lisansiyerimizin kaldırılmasıyla mesleğimiz toplum arasın da önem kaybına uğramakta ve bu bizim gelecek kaygımıza da olumsuz şekilde yansımaktadır.
Üniversite de ders programlarımız kapsamında anatomi, fizyoloji, biyoloji, psikoloji, gelişim psikolojisi , aile planlaması ,çocuk ruh sagligi ,hasta cocuk ve hastane ,cocuk saglıgı ve hastalıkları,anne ve çocuk beslenmesi,özel eğitim gibi sağlık alanin da birçok ders almaktayız . Hastanelerde, özel eğitim kurumların da staj yapmaktayız. Bölümü tercih etme nedenimiz de bu alanda ilerlemektir.
Şu an alınan Sağlık lisansiyerimizi kaldırma kararı bizim meslek alanımızı göz ardı etmekte ve kazanılmış olan hakkımızı,emeklerimizi hiçe saymaktadır.
Sağlık lisansiyerimizin kaldırılması bizim mağduriyetimize sebep olacak ve meslek değerimizi düşürecektir. Her şeyden önce çocukların sosyal yaşama uyum sürecinde çocuk gelişimi Uzmanı ve çocuk gelişimcilerin(Sağlık Lisansiyeri) hastaneler de bulunması önemli ve gereklidir.
Bu konu da biz de İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü öğrencileri olarak gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Bugün Eda imzanı bekliyor!

Eda Şanver bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı: ÇOÇUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ'nün Sağlık Lisansiyerliği hakkı geri verilsin!». Eda ve imza atan diğer 1.934 kişiye katıl.