Hastanelerde diplomalı ağız ve diş sağlığı teknikerleri çalıştırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Atama bekleyen Ağız ve Diş Sağlığı teknikeri sayısı 5000’i geçmiştir.2017 yılı içerisinde bu alana tahsis edilen kadro sayısı düşünüldüğünde mezun ve atama sayıları arasında bir dengesizlik görülmektedir.

Ağız ve Diş Sağlığı öğrenci/mezunları olarak her geçen gün üniversitelerde bölümümüz açılmakta ve mezun sayısındaki artış KPSS ile olan atamaları da etkilemektedir. 2016 KPSS’si ile 209 kişi sözleşmeli ve kadrolu olarak atanmıştır. Bu sayı mezun sayımızın çok altındadır ve yeni açılan Ağız ve diş sağlığı merkezlerinde büyük oranda ağız ve diş sağlığı teknikeri eksikliği yaşanmaktadır.

Bölümümüz mezunları yerine, ebe ve/veya hemşire mezunları ile taşeron ve sertifikalı kişilerin alınması bu mağduriyetin asıl kaynağını teşkil etmektedir. Bu durum hasta - hekim ve çalışan hayatını tehlikeye atmaktadır. Devletimizden; bölümümüze verilen kadro sayısının artırılmasını, memur alımlarında adaletin sağlanıp eğitimini alan insanların buralara atanmasını dışarıdan sertifika alınmak suretiyle kısa yoldan bölüm mezunlarının önüne geçiren sistemin kaldırılmasını talep ediyoruz.

Ağız ve Diş Sağlığı Öğrenci/Mezunları olarak bizler yapılan atamalar sırasında adaletin sağlanmasını istiyor ve Sağlık Bakanmıza yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Bu konunun tarafınızdan haber yapılmak suretiyle gündeme getirilmesi ve kamuoyu oluşturarak yetkili makamlara sesimizin duyurulması yönünde olumlu katkı sağlayacağını düşünüyor ve yardımcı olmanızı bekliyoruz.

Bugün sultan imzanı bekliyor!

sultan ergün bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık bakanı,TBMM: Hastanelerde diplomalı diş teknikerleri çalıştırılsın». sultan ve imza atan diğer 607 kişiye katıl.