0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Hekim olmak için çok zorlu yollardan geçilir. Ve bu zorlu yol sadece kalın kitaplardan veya birçok zor dersten ibaret değildir. Yolumuzu zor yapan vicdani sorumluluklarımız ve yükümüzdür aslında insanlığa daha iyi hizmet sunabilmek, Allah'ın izin verdiği ölçüde hastaları biraz olsun daha iyi edebilmek için. Büyük savaşlar veririz derslerle, stajlarla, hocalarımızla, hastalarımızla... Ama savaşın en büyüğünü de kendimizle veririz. Çok şey öğretilir bize fakat en önem verileni ise ETİKtir bunların. Bir hekim görevini en başta bu etik çerçevesinde yerine getirir. Vicdanı, kalbi, aklı ve birikmiş bilgi ve tecrübesiyle beraber tabi ki. Hastalar hekimlerine güvenerek muayene olurlar onlara. Hekim de tedavisini eğitilmiş ve öğretilmiş bilgilerine göre yapar hastasının. Tedavi sonucuysa Allah'ın takdirindedir. İşte buradan sonrası içindir benim bu kampanyayı başlatma amacım. Hastalar tedavilerinden veya muayenelerinden sonra doktorları hakkındaki iyi veya kötü düşüncelerini kendilerine özel sosyal medya hesaplarından paylaşmamalı. Eğer doktorunun kötü olduğunu düşünüyorsa hasta, bunu daha resmi mevkilere başvurarak yapmalı. Ve eğer çok memnun kalmışsa da bunu hayır duasıyla doktoruna belirtmeli. Diğer türlü hem hekimini zor durumda bırakmış olur hem de nasıl sonuçlanmış olursa olsun yanlış anlaşılmaya sebebiyet verebilir. Kısaca bütün hekim arkadaşlarım ve hastalarım adına isteğim, çözüm önerim şudur ki özel sosyal medya hesaplarından bu tarz yorumların yapılmaması gerektiğine dair bir yasa çıkarılmalı ve yeterli bilgilendirme yapılmalı. Eğer başarabilirsek ülkemizdeki sağlık programlarını hem hekim hem de hasta tarafından daha verimli kullanacağımızı ümit ediyorum.

Bugün Sezen imzanı bekliyor!

Sezen Kakçı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanı Sn. Prof. Dr. Recep AKDAĞ: Hekimler başta olmak üzere sağlıkçılar hakkında sosyal medya üzerinden iyi/kötü yorum yapılmasın.». Sezen ve imza atan diğer 26 kişiye katıl.