Sağlıkçılara şiddet gösterenler tutuklansin! Serbest kalmasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Merhabalar,

Son zamanlarda ortaya çıkan coronavirüs salgını sırasında tüm dünya büyük bir ölüm kalım mücadelesi içerisindedir.
Bu süreçte bile sağlık çalışanlarının hasta veya hasta yakınları tarafından uğradıkları şiddet devam etmektedir.
Son olarak İzmir'in Bayramlı ilçesinde meydana gelen ve önce doktor sonra da hemşiresine karşı yapılan saldırı eylemi sağlıkçıların ne kadar zor şartlarda ve yalnız başlarına savaş verdiklerini gözler önüne sermektedir.
Sosyal mesafenin korunması gereken ve virüs kapma ihtimalinin cok yüksek olduğu bu zamanlarda maruz kaldıkları siddet saglik çalışanları için virüsten bile daha fazla tehlikelidir.
Özellikle bu dönemlerde hepimiz hekimlere, sağlık çalışanlarina ihtiyaç duymaktayiz. Bu zor günleri atlatabilmemiz için en cok onlar ugrasmakta, hayatlarını bizler için riske atmakta, gece gündüz nöbet tutmakta, evlerinde çocuklarını ve eşlerini birakarak kendilerinden çok büyük ödünler vermektedirler.
Hasta olduğumuzda hepimizin gideceği yer yine sağlık çalışanlarının kapısıdır. Sağlıkçılarımız toplumumuzda görevlerini layığı ile yerine getiren, hepimizin saygı duymamız ve müteşekkir olmamız gereken insanlardir.
Sağlık çalışanlarının, kendilerini sözel veya fiziksel saldırıda bulunanlardan koruyabilmeleri ve görevlerini güvenli ve verimli olarak sürdürebilmeleri için caydırıcı önlemler alinmasi gerekmektedir.
Sağlıkçılara şiddet uyguladıktan sonra cezasız serbest bırakılan bu kişiler sadece sağlıkçılar için değil bizler için de tehlike oluşturmaktadır.
Hem sağlıkçıların hem de toplumun sağlığını hiçe sayarak saldırıda bulunan bu kişiler artık tutuklanmalı ve mutlaka paraya çevrilemeyecek şekilde uzun hapis cezalarına çarptırılmalıdır. Aynı zamanda sağlık güvenceleri de iptal edilmelidir.

İşte bu cezaların gerçekten caydırıcı olacağını düşünüyor ve gereği için yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz.

Sağlıkta şiddete yönelik
bu kampanyayi lütfen imzalayın ve olabildiğince paylaşın.