SAÜ Teknoloji Fakültesi Yerinde Kalsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Türkiye Büyük Millet Meclisine/ANKARA

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına/ANKARA

Bizler Sakarya Üniversitesi Teknoloji ve Spor Bilimleri fakültesi öğrencileriyiz.

Sakarya'nın Arifiye ve Söğütlü ilçelerine yapılması planlanan yeni üniversiteye, Sakarya Üniversitesi bünyesinde bulunan Teknoloji ve Spor Bilimleri Fakültesinin taşınması söz konusudur. Bu olay biz öğrencileri ve akademik kadromuzu derinden rahatsız etmektedir.

Bilinmesi gereklidir ki şu anda Esentepe Kampüsünde kurulu bir düzen içerisinde olan Fakültelerimizden ayrılmak istemiyoruz. Bu kurulu olan düzeni bozup yeni bir düzen oluşturmak külliyen bir israftır. Milyonlarca liranın siyaseten harcanmasını doğru bulmuyoruz. Kaldı ki yeni bir üniversite kurulmakla kalınmıyor, Sakarya Üniversitesinin tüm yapısı bozulmaya kalkılıyor. Bizleri lütfen siyasetinize alet etmeyin.

Teknoloji Fakültemiz henüz sekizinci senesindedir. Bu sekiz seneyi takiben büyük bir ilerletme kaydetmiş olan SAÜ Teknoloji Fakültesi geçtiğimiz senelerde MÜDEK, Akreditasyon programına başvuran ve bu süreci başarıyla tamamlayan Türkiye’deki ilk ve tek Teknoloji Fakültesi oldu. SAÜ Teknoloji Fakültesi’nin uluslararası standartlarda Mühendislik Eğitimi verdiği tescillendiği gibi, öğrencilerinin yurt dışında da tanınabilirliği resmileşmiş oldu. Yine yakın geçmişte TÜBİTAK tarafından kabul edilen 50 projemiz bulunmaktadır. Bunlardan 40 tanesi SAÜ Teknoloji Fakültemize aittir. Yapılacak bu müdahale tüm motivasyonumuzun bozulmasına neden olacaktır.

Esentepe Kampüsünde sosyal aktiviteler, ulaşım kolaylığı ve şehir merkezine yakın olmasından ve elimizde bulunan bu güzel imkânlardan memnunuz ayrılmak istemiyoruz. Daha önceki bu tarz uygulamalardan hiçbir rektörlük memnun olmazken, bunun neden yapıldığını anlamıyoruz.

Madem ki yeni üniversite uygulamalı bilimler üniversitesi bu kampüsteki tek uygulamalı bilim biz değiliz, neden sadece biz taşınıyoruz. Yetkililerden bu sorunun cevabını bekliyoruz.

Kampüs hayatını seviyoruz, teknolojinin ve bilimin ilerlemesi için tüm fakültelerin bir arada olması gerektiğini düşünüyoruz. Kendi başımıza tek bir binada gelişemeyeceğimiz kanaatindeyiz.

Bizler ekonomik bir rant değil, ülkenin geleceğini sağlayacak mühendis öğrencileriz. Bizler öğrenciler olarak , kesinlikle bu tasarının değişmesini istiyor, aynı şekilde milletimizin temsilcisi olan meclisimizin de öğrencileri mağdur etmeyeceğini düşünüyoruz.

Üniversite ortamının kesinlikle diğer fakültelerle iç içe olması kanaatindeyiz. Ufak bir ilçede, bir başımıza bu eğitimi sürdüreceğimizi bilmek bizi derinden üzmektedir.

Buradan meclise ve Cumhurbaşkanlığına sesleniyoruz;
13 üniversitede yapılan bu öğrenci kıyımına bir son verin, sesimizi duyun! Buradaki kurulu düzenimizi bozmak istemiyoruz. Esentepe'yi seviyor ve eğitim hayatımızı burada tamamlayıp buradan mezun olmak istiyoruz.

Ayrıca buradan Sayın Rektörümüze şunları iletmek istiyoruz;
Bizler sizin öğrencileriniziz her şartta hakkımızı koruyacağınızı temenni ediyor, bize destekte bulunmanızı talep ediyoruz.

Üniversitemiz Bir Bütündür! Spor Bilimleri ve Teknoloji kopartılamaz!

Saygılarımızla.

Bugün Ahmet imzanı bekliyor!

Ahmet Öncü bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «SAÜ Teknoloji Fakültesi Yerinde Kalsın». Ahmet ve imza atan diğer 382 kişiye katıl.