Başarı

Rezidenturaya qebulla bagli plan yerlerini bilmeyimiz haqqimizdir !!!

Bu kampanya 305 destekçi ile değişim yarattı!

Bildiyimiz kimi 2019cu il iyulun 14də rezidenturaya qəbul imtahanın ikinci turu olacaq. Artıq imtahana bir ay qalıb, və bizə deyirlər ki, rezidenturaya plan yerləri imtahandan sonra açılacaq. Bu nə dərəcədə düzgündür? Əvvəla keçən il plan yerləri azaldılanda Səhiyyə Nazirliyi demişdi ki, ölkədəki tələbata uyğun olaraq yerlər müəyyənləşdirilir. Biz tələbələr narahatıq ki, bu il də yerlər keçən ilə nisbətən azaldılacaq, ona görə də indidən açıqlamırlar ki, etirazlara məruz qalmasınlar. İkincisi, tutaq ki, mən ginekoloq olmaq istiyirəm. Məni iki tur imtahana salıblar buna görə, maddi mənəvi onlarla əzab əziyyətdən sonra gəlib ginekologiya ixtisası üzrə plan yer i açacaqları nə məlumdu? Bəlkə deyəcəklər bu il ona da ehtiyac yoxdu ?! Üçünçü bir məsələ təhsil haqqı məsələsi. Birinci turda 40-50bal arası yığan tələbələr ödənişin 4000azn olacağına ümid edərək, ikinci tur imtahan ödənişi edib, qeydiyatdan keçiblər. Bəlkə ödənişi də qaldırıb 10000azn edəcəklər? Belə olduğu təqdirdə onlar oxumağa razı olmayacaqlar. Bəs niyə onlara 8aydı bu zülmü yaşadırsız?

Uzun sözün qısası: Təhsili 1999cu il səviyyəsinə aparmaq lazım deyil. Yalnız o vaxtlar abiturientlər heçnədən xəbərsiz imtahana girirdilər. Plan yerlərini və təhsil haqqınl qabaqcadan bilməyimiz haqqımızdır ! Buna müvafiq olaraq bizə uyğumdursa imtahana girməliyik .

Bugün Pakize imzanı bekliyor!

Pakize Recebova bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Səhiyyə nazirliyi: Rezidenturaya qebulla bagli plan yerlerini bilmeyimiz haqqimizdir !!!». Pakize ve imza atan diğer 304 kişiye katıl.