Sığacık Ekmeksiz Plajı Halka Açılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Son beş yıldır kapıları kilitli olan ve kaderine terk edilen Sığacık Ekmeksiz Plajı gitgide kirleniyor.

Orman Bakanlığı Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne ait olan ve Seferihisar Belediyesi tarafından temizleme, koruma yada yaptırım şansı olmayan Ekmeksiz Plajı kaderine terk edilmiş durumdadır.

Seferihisar ilçesinde kum ve deniz suyu temizliği açısından eşi benzeri olmayan Ekmeksiz Plajı Tabiat Parkı güvenlik, ilgili kişilerin olmaması, kontrolsüzce mangal yakılması ve çöplerin etrafa bırakılması yüzünden yangın, hastalık ve çevre kirliliği  gibi sorunlarla karşı karşıyayız.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar’da belediye başkanlığı yaptığı 2019’un Ocak ayında plajın halka açılmasıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne de resmi talepte bulunmuştur.

Son dönemde gündemde Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Şube Müdürlüğü‘nün bu muhteşem doğal güzelliği satışa çıkaracağı söz konusudur. Ekmeksiz Plajı’nın Seferihisar Belediyesi’ne devredilip, mavi bayrağa kavuşturulup, ücretsiz olarak halka açılmasını istiyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Ekmeksiz Plajını Seferihisar Belediye’sine bu kapsamda yetki vermesi ile ülkemize mavi bayraklı bir halk plajı daha kazandırabiliriz.