0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Trabzon'un Sürmene ilçesi ,Çamburnu Kutlular köyünde 2004 yılında faaliyete başlayan katı atık depolama tesisi (TRAB-Rİ KAB) yönetmelikteki hiç bir kurala uymayarak doğaya ve köy halkına  büyük ölçüde zarar vermiştir.Yaşam alanı içinde çöp tesisi kurulması zaten kanunlara uymazken,ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR kararı ,köy halkının ve diğer canlıların yaşam haklarının hiçe sayıldığını ortaya koymuştur.

Tıbbi de olmak üzere her türlü katı atık bir arada ve vahşice yığılıp açık havaya bırakılıyor;çöp suları derelere ve yeraltı sularına,denizlere ulaşıyor;sel baskınları ve sızıntılar tesise yakın olan tarla ve arazileri tahrip ediyor;atıklar çöplükteki yırtıcı kuşlarla birlikte çevreye saçılıyor;tüm köy ,günde bir çok kez dayanılması mümkün olmayan bir kokuya maruz kalıyor ve zaman zaman zehirlenmeler yaşanıyor...

2012 yılında kapatılacağı açıklanan tesis 2017 yılına geldiğimiz halde,halkın tüm şikayet ve tepkilerine rağmen ;verdiği zararı katlayarak sürdürmeye devam ediyor.Geçtiğimiz ocak ayında tesisin hemen yanına düşünülen ek lot genişletme projesi ,ve yine: ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR kararı,bir kez daha Çamburnu'nu ümitsizlik ve çaresizlikle baş başa bırakmıştır.

Cennette hissettiren manzaralara sahip ve sarıçamın deniz seviyesine ulaştığı, dünyada ikinci yer olan mavi bayraklı Çamburnu'nu bir an önce bu felaketten kurtarmalıyız!!!

Bugün gökçe imzanı bekliyor!

gökçe erhan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sürmene Çamburnu Köyünde Yaşam Alanımıza Kurulan Çöplük (TRAB-Rİ KAB) Kapatılsın!». gökçe ve imza atan diğer 1.341 kişiye katıl.