Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Mühendislik Ünvanını Geri İstiyor!

Reasons for signing

MEHMET AKINCI
3 years ago
Atılan bu adım halihazırda az olan öğrenci sayısını tamamen bitirecek olup akla ve mantığa uygun değildir. Siyasi bazı kişilerin, popülist yaklaşımları sonucunda sözde koordinasyon sağlamak ama özde Isparta ekonomisini canlandırmak adına yapılan bu hamlenin öğrenci mağduriyetine sebep olacağı aşikardır. Köklü bir eğitim birimi olan SDÜ Ziraat Fakültesi'nin isminin değiştirilmesi hem prestij kaybına neden olacak hem de buradan mezun olacak öğrencilerin Ziraat Mühendisi ünvanı kazanımında sıkıntılar doğuracaktır. Yerel siyasetten beklentimiz hep Isparta ekonomisi ve esnafını düşünmek yerine biraz da öğrencileri düşünmeleridir. Eğitim kurumları bir rant kapısı veya ticarethane değildir. Ayrıca yeni üniversite kurmanın ülke ekonomisine gereksiz maliyet yükü getireceği ve kaynak israfına neden olacağı açık ve nettir. Yöneticiler anlık, öngörüsüz ve popülist kararlar almamalıdır. Bir kişi veya zümrenin değil tüm halkın ve devletin menfaatleri gözetilmeli, planlı ve organize bir biçimde hareket edilmelidir. Ülkenin geleceği olan öğrenci gençler mağdur edilmemeli, hakları ellerinden alınmamalıdır.

Ömer Şimşek
3 years ago
Pratik ve teorik birlikte olmadan mühendis olunamaz. Üniversitenin uygulama alanları yok edilemez. Ziraat demek uygulama demektir.

Meltem Esen
3 years ago
Fakültemize verdiğimiz emeklerin heba olmasını ve ünvanlarımızın alınmasını istemiyoruz bu uygulama ile giderek azalan öğrenci sayımızı daha da azaltmanıza göz yummak istemiyoruz

Ahmet Demir
Emek verdik

Baver Burmaz
3 years ago
Üniversitemin bölünmesini istemiyorum. Hiçbir mantıklı açıklaması yoktur

Onur Ordu
3 years ago
Fakültemizin ismi de dahil olmak üzere ünvanımızı ,burada başlamış olduğumuz eğitim birikimimizin elimizden alınmasına karşıyım . Biz SDU'ni kazandık , başka bir üniversiteyi değil ve kimse bizim ünvanımızı çalamaz , buna hiç bir gücün hakkı yoktur.

kevser tosun
3 years ago
Mühendislik unvanımı ve fakültemi kaybetmek istemiyorum. Fakülte ve üniversitemden memnunum.

Ahmet faruk GEBEŞ
Canım öyle istedi

Ercan Ervan
3 years ago
SDÜ'yü kazandım ben IUBÜ'yü kazanmadım.

Fatma ay
3 years ago
Mühendis olarak kazanılan fakültenin haklarının elinden alinmasina karsiyim