Sözleşmeli Öğretmenler Kadroya Alınmalıdır

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Sözleşmeli öğretmenlik eğitim sisteminin en önemli problemi haline gelmiştir. Atanan öğretmenler mali, sosyal ve temel haklarından mahrum bırakılmaktadır. Mali anlamda ek ders ücretinden ve yasayla sabit kesintiler dışında hiç bir kesintinin yapılmaması gereken eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinden yapılan usülsüz kesintiler yıllık toplamda 2000 TL yi geçen kadrolu-sözleşmeli eşitsizliğini ortaya çıkarmaktadır. Kadrolu öğretmen emekli sandığına bağlı iken sözleşmeli öğretmen SSK'dan faydalandırılmaktadır. Sözleşmeli öğretmenin eş durumu ataması çağ dışı şekilde yalnızca sözleşmeli öğretmenler arasında yapılmakta, insanların yuva kurma özgürlüğü ve aile yapısını sürdürme yetisi elinden alınmaktadır. Bir çok aile dağılmış, parçalanmış bir çok evlilik ise daha başlamadan sona ermektedir.

Sözleşmeli öğretmenin çilesi bununla da bitmemekte, eşi de sözleşmeli öğretmen olan kişiler şimdiye dek bir sefer yapılan eş durumundan faydalandığında sürekli görev yolluğu dahi alamamıştır.

Sosyal anlamda ise sözleşmeli öğretmen çalıştığı kurum ikliminde giderek solmaktadır. ''Sözleşmelisin ayağını denk al.'' ''Sen çakılısın.'' ''İki dudağımın arasındasın.'' ''Hıı sözleşmeliydiniz di mi?'' ''E 6 yıl da zor tabi, allah kolaylık versin...'' gibi ifadelerle sıklıkla karşılaşmakta ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından reddedilen bu ayrım adeta suratımıza tokat gibi çarpmaktadır. Bizden 6 ay önce atanan arkadaşımız, tüm memuriyet haklarına tabi iken aynı görev tanımına sahip bizlerin bunca haktan mahrum edilmemiz nedendir?

Doğu bölgelerde öğretmen tutmanın yolu sözleşmeli öğretmenlik gibi ayrımlaşmaya müsait bir zeminde değil, teşvik ve ödüllendirmeden geçer. Öğretmen olmak için yıllar süren eğitim hayatı, onlarca sınav, defalarca mülakat ve hayati tercihlerden sonra öğretmene yapılan bu tavırdan vazgeçilmeli, daha çağdaş uygulamalar devreye sokulmalıdır.

Bunun bir sonucu olarak ise mutlu olan öğretmenler, aileleri ve tanıdıkları sandığa daha az gerginlikle, daha çok emin olarak gidecektir. Seçime çok az zaman kalan günümüzde insanların ihtiyacı olan şey ise doğru insanlardan, doğru kararlar duymak olacaktır.

Bugün Sözleşmeli Öğretmen Mücadelesi imzanı bekliyor!

Sözleşmeli Öğretmen Mücadelesi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sözleşmeli Öğretmenler Kadroya Alınmalıdır». Sözleşmeli Öğretmen Mücadelesi ve imza atan diğer 5.429 kişiye katıl.