MUAMMER CANIDEMİR YALNIZ DEĞİLDİR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Rusya Federasyonu İnsan Hakları Komiseri

mr.muammer1960@gmail.com
tel:+79182238091

Sayın Yetkililer;
1960 yılında türkiye'de doğdum. 1991 yılında, yurttaşlarının vatanlarına geri dönüşeleri başladığında, dedem (büyük babam) Koble Hacımet Hacı İsmail oğlu'nun yaşamı boyunca rus vatandaşlığına sahip olduğu Rusya'ya dönmeye karar verdim.
16 temmuz 1993 tarihinde, adigey cumhuriyeti'nin maykop kentine geldim, tanıdığım Koblev Yakub Kamboletovich'in: Maykop, Pobedı cad. no:8, daire 10 adresindeki evine yerleştim ve kaydımı buraya yaptırdım ve oturum başvurusunu yaptım, 24 ağustos 1993 tarihinde oturum iznim verildi.
03.09.1993 tarihinde, annemi ziyaret etmek ve yapacağım işlerle ilgili sorunları halletmek için türkiye'ye gittim. Ancak geçirdiğimiz araba kazası sonucu annemin yaşadığı travma ve kırıklarının tedavi ve rehabilitasyonu nedeniyle bir yıl türkiye de kaldım.
1994 yılında türkiye'de ekonomik kriz yaşandı. Bu şartlar ve aile sorunlarım nedeniyle bir süre daha Türkiye'de yaşamak zorunda kaldım. Ancak 22 eylül 1995’te Rusya’ya geri dönebildim.
28 eylül 1995 tarihinde oturma iznimi yeniden 22 temmuz 1999 tarihine kadar uzattım. Rusya'da kaldığım süreler boyunca (Maykop’ta olduğum sürece), yukarıda bahsedilen, kayıtlı olduğum Koblev Y. K. nin dairesinde yaşadım.
Annemin 31 ocak 1997 tarihinde ölümünden sonra, Türkiye’de beni bağlayan hiçbir ilişki kalmadı ve kesin olarak Rusya’ya döndüm. Bu dönüşümden itibaren sürekli olarak (Maykop da olduğum sürece) belirttiğim, Maykop, pobedy caddesi 8, daire 10 adresinde yaşadım. Bu süre zarfında işle ilgili meseleler için Tuapse'yi sık sık ziyaret ediyordum. Ortak tanıdık arkadaşlar sayesinde gelecekteki eşim Tesheva Ludmilla Shrahmetovna ile tanıştım.
18 ağustos 1997'de Tesheva L.Ş. ile Türkiye’ye gittik ve 12 ekim 1997'de resmi evliliğimizi tescil ettirdik, daha sonra 10 kasım 1997'de Rusya Federasyonu'na geri döndük. Rusya vatandaşı ile evlilik nedeniyle vatandaşlık evraklarını verdik ve 6 aralık 1997'de Rusya vatandaşlığını aldım. Bundan sonra eşim ve ben (eşimin annesine ait) Soçi ili Lazarevski ilçesi partizanskaya caddesi 14, daire 43 adresinde yaşadık.
Şu an Soçi ili Lazarevskiy ilçesi, partizanskaya caddesi 4, daire 10, adresinde evliliğimizden olan üç çocuğumuz ile birlikte yaşıyoruz.
Haziran 2018’de, Krasnodar bölgesi savcı yardımcısı - Soçi cumhuriyet savcısı, Rusya Federasyonu’nun çıkarlarını koruma ve ben Muammer Canıdemir'in Adigey Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Pasaport ve Vize Hizmetleri Bölümüne verdiğim vatandaşlık talep formunda, 1993’ten beri Adigey Cumhuriyeti pobedı caddesi 8, daire 10, maykop, adresinde, sürekli yaşadığımı belirterek ve bilerek yanlış beyanda bulunarak vatandaşlık aldığımın tespit edildiği iddiası ile Soçi merkez ilçe mahkemesine başvurdu.
Soçi savcısı, soçi savcılığının, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Muammer Canıdermir tarafından Rusya Federasyonu vatandaşlığı almasının yasallığının doğrulanması için, Krasnodar Bölgesi Soçi Federal Güvenlik Servisinden operasyonel belgeler geldiğini söyleyerek taleplerini kabul etti.
Savcı iddiasında, Adigey Cumhuriyeti Güvenlik birimleri tarafından yapılan denetim sonucu, 1997 yılının kasım ayında, Adigey Cumhuriyeti Pasaport ve Vize Hizmeti Bölümüne vatandaşlık talebinde bulunduğumu ve Adigey Cumhuriyeti, pobedy caddesi 8, daire 10 Maykop adresini beyan ettiğimi belirtti.
Soçi merkez ilçe mahkemesi tarafından 09 ağustos 2018 tarihli duruşmasında; krasnodar bölgesi savcı yardımcısı - Soçi cumhuriyet savcısı'nın Rusya Federasyonu'nun çıkarları aleyhine ve kasten yanlış bilgi verdiğim yönündeki iddiasını onayladı. Güvenlik birimleri tarafından soruşturmalarda ve alınan tanık ifadelerinde ve iddianame sırasında mevcut mevzuatın usule aykırı ihlallerinin yanı sıra, duruşma sırasında benim tanıklarımın ifadeleri ve zaman aşımı gibi durumlar hiç dikkate alınmadan iddia makamı talepleri doğrultusunda karar verildi.
Bu kararla ilgili Krasnodar Bölge mahkemesine şikayetim oldu, fakat Krasnodar Bölge mahkemesi de, bütün mevzuat ve usul ihlallerine gözlerini kapatarak mevcut tüm usule aykırı davranışlara ve tutarsızlıklara rağmen, Soçi merkez ilçe mahkemesinin kararını aynen bıraktı.
Saygıdeğer kişiler; beni Rus vatandaşlığından mahrum etmenin geçerli nedenlerinin olmadığı ve bu konuda bunu düşünen ve sahte yasal gösteri yapan güçlerin, Rusya menfaatleriyle hiçbir ilgisi olmayan sadece dar görüşlü kendi çıkarlarının peşinden gittiği açıkça anlaşılıyor.
Tarihi vatanıma geri dönmek sadece benim hayalim değil, aynı zamanda Kafkas Savaşı'nın sona ermesinden sonra vatanlarını terk etmek zorunda bırakılan atalarımızın neslinin birçok ferdinin de hayalidir.
Bugün Krasnodar Bölgesi Güvenlik Birimlerinin ve kanun uygulayıcı kurumlarının bana karşı tutumlarıyla, beni anavatanımdan mahrum bırakmaya çalıştıkları gerçeği, bu korkunç savaşın tarihi metodunun, bugün yeni metotlarla devam etmesinden başka bir şey olmadığını görüyorum, Benim bu durum, bize karşı, yeni gelecek nesillerin vatanlarından tekrar zorla sınırdışı etmenin uygulamasını başlatmaktır.
Bunu söylemeye cüret ediyorum çünkü, bu gerçekler bir tek bana değil, bütün bu yasadışı uygulamanın, bana ve çerkes halkının anavatanlarını yeniden kazanmaya çalışan diğer temsilcilerine karşı sert bir hukuksuzlukla sürdürüldüğünün göstergesidir. Bu durumu Rus makamlarının belirli temsilcilerinin, ulusal hareketlerin, kamuoyunun, siyasi figürlerin, düşünce ve bilimsel aydınların temsilcilerinin dikkate alacağını ve buna cevap vereceğini umut ediyorum. Bu şikayetimin ve temyiz başvurumun, Rusya Federasyonu dahilinde bulunan atalarımın vatanında kalmam ve yaşayabilmem için, haklarımın korunmasında bana mümkün olan her türlü yardımı sağlayacağına inanıyorum.
Benim açımdan, bir kez daha ilan ediyorum: kalbim attığı ve damarlarımda en azından bir damla kan aktığı sürece, hiçbir güç beni isteyerek vatanımı terk etmeme neden olamayacaktır.

24.01.2019

Saygılarımla,