RUSLAN GVAŞEV İÇİN ADALET İSTİYORUZ. JUSTICE FOR RUSLAN GVASHEV NOW

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Sayın…………………………..
Ruslan Gvaşev, Krasnodar Bölgesi’nde yaşayan Çerkeslerin saygın toplum önderlerindendir.
Ruslan Gvaşev, geçtiğimiz Mayıs ayında Golovinka’da Rus-Kafkas savaşlarında hayatını kaybedenleri anmak için geleneksel olarak yapılan bir toplantıya katılmış, toplum önderi sıfatı gereği kendisine söz verildiğinde de ölenleri hayırla yad eden bir konuşma yaparak, onlar için dua etmiştir. Fakat toplantı sonrası Lazarevski savcılığı tarafından “izinsiz gösteri düzenledikleri” gerekçesiyle tutuklanarak önce gözaltına alınmış, sonra da Mahkemece para cezasına çarptırılmıştır. Gvaşev’in temyiz başvurusunda üst mahkeme kararı bozmuşsa da, davayı tekrar ele alan yerel mahkeme kararında ısrar ederek para cezasını yinelemiştir.
Bu cezanın Çerkes halkına gözdağı için verildiğini söyleyen Ruslan Gvaşev, kararı protesto için 11 Eylül 2017 tarihinde süresiz açlık grevine başlamıştır. Ancak duruşmasının olduğu 5 Ekim günü kendisini destekleyenlerin olası bir provokatif bir eylemden zarar görmemesi için açlık grevine son vermeye karar vermiştir.

Sayın……………….
Bu hukuksuzluğu sizlerin de tasvip etmeyeceğini düşünüyoruz. 16 Ekim’de üst yargı olan Krasnodar Bölge Mahkemesi’nde yapılacak temyiz duruşmasında maksatlı olduğunu düşündüğümüz bu kararın bir kez daha bozulacağını ümid ediyoruz.
Mahkemelerin, davayı ele alırken kamuoyunun ilgi ve tavrını da göz ardı etmeyeceği düşüncesiyle bu hukuksuz karara karşı tepkinizi kamuoyuna deklare etmenizi rica ediyoruz.
Adalet bir gün herkese lazım olur.
Saygılarımla.

Dear……..
Ruslan Gvashev is a respected Circassian community leader living in the Krasnodar region. Last May, Ruslan Gvashev participated in a traditionally organized meeting in Golovinka to commemorate casualties died in Russian-Caucasian wars and he made a speech remembering deaths with gratitude and prayed for them when he was called upon to speak for the sake of his position as a community leader. However, after the meeting, he was arrested by the Lazarevsky City District Prosecutor's Office for “staging an unpermitted protest”. He was first imprisoned and then his imprisonment was converted into a fine by the Court. Even though the Supreme Court reversed the judgement through his request of appeal, the District Court which heard the case again insisted on its decision and repeated the fine. Ruslan Gvashev, who says “This penalty is a threat to Circassian people”, started a permanent hunger strike on September 11, 2017 to protest the judgement. On October 5, on the day when his trial was held, he decided to stop his hunger strike for the sake of his supporters in case they were harmed by any possible provocative action.

Dear....
We think that you will not approve the unlawfulness. We hope that this intentional judgement will be reversed once again at appeal hearing which will be held at Krasnodar Divisional Court, the Supreme Court, on October 16.
We would like to ask you to kindly publicize your reaction towards this unjustified decision, considering that the courts will not ignore public interest or attitude when dealing the case. Everybody will need justice one day.

Sincerely yours,

Bugün Ruslan'a imzanı bekliyor!

Ruslan'a Destek bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «RUSLAN GVAŞEV İÇİN ADALET İSTİYORUZ. JUSTICE FOR RUSLAN GVASHEV NOW». Ruslan'a ve imza atan diğer 2.367 kişiye katıl.