Tüketim ve biriktirmeye teşvik azaltılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Biz daha bebekken bile televizyonda ve diğer yerlerde gördüğümüz reklamlar, toplum davranışları, sosyal medya ve daha nice etken bizi, o gördüğümüz şeyi elde edersek mutlu olacağımıza inandırdı. Hayattan daha fazla zevk alacağımıza. Ancak bunu başarabilen kişiler bir zaman sonra elde ettiklerinin onları gerçek anlamda mutlu etmediğini anlıyorlar. Peki biz neden hala elimizdekinin en iyisi olmasını istiyoruz?

Küçüklüğümüzden beri biriktirme ve tüketim bilinçaltımıza kazınmış durumda. Peki bunun suçlusu kim? Ben bunun sebebini medya ve reklamların algısı olduğuna inanıyorum. Daha çok para kazanıp daha çok şey satın almak için bütün hayatımızı verdik ve akşam yemeğinde ekmek değil hamburger yersek mutlu olacağımızı sandık. Sorun şu ki bize lezzetli gelen bu şey aslında zehirlidir.

Televizyonda gördüklerimiz hep "sizin de olsun" mesajı taşıyor ve beynimiz hayattaki önemli şeyin o olduğuna inanıyor. Sanat ve bilim gibi üretime dayalı şeyleri etrafımızda daha çok görsek çaresiz bir tüketim makinesi olmaktan çıkar, kendini pozitif bir amaca adamış insanlar olabiliriz.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Bugün Sucuklu imzanı bekliyor!

Sucuklu Yumurta bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «rtuk@rtuk.gov.tr: Tüketim ve biriktirmeye teşvik azaltılsın». Sucuklu ve imza atan diğer 4 kişiye katıl.