Petition Closed

@RT_Erdogan: Gezi Parkı Taleplerimizi Duyun! #direngeziduyurusu

Supporters

Hükümetin ve Meclisin Dikkatine

1- Gezi Parkı olduğu gibi muhafaza edilmeli. Kışla, AVM, Residans, Müze vs. İsimleri altında hiçbir çalışmaya maruz bırakılmamalı.    2- Anayasal hakkını kullanarak silahsız/şiddetsiz bir araya gelen vatandaşlar polis şiddetine maruz bırakılmamalı. Bu hakkını kullanırken gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı. Toplanma hakkını kullanan göstericilere saldırı emri veren, saldırıları yöneten, bireysel olarak şiddet uygulayan tüm siyasi, bürokrat ve memur kadrosu mevcut yasalar çerçevesinde yargılanmalı.   3- Hükümetin uyguladığı özelleştirme ve çevre politikalarının halkın yararını gözetmesi esas hedeftir. Türkiye vatandaşlarının eşit olarak faydalanacağı kamu arazilerinin, sahillerin, denizlerin, ormanların, derelerin, parkların, şehir simgelerinin özel şirketlere, holdinglere ve sermaye sahiplerine devredilerek, satılarak, kiralanarak halkın elinden alınmasına son verilmeli.   4- Demokrasi sandığa giderek oy vermekten ibaret değildir. Demokrasi, halkın içindeki her grubun isteklerini ve memnun olmadığı uygulamaları korkmadan, tutuklanmadan, işkence görmeden dile getirmelerini devletin bizzat güvence altına almasıdır. Bu direniş bir ifade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü mücadelesidir. Bugün parkını korumak isteyen, dün başörtüsünü savunan insanlar aynı şekilde muamele görmüştür. Gezi parkı direnişi her türlü baskıya hayır demektedir.    5- Halkın yararını gözetmek ve doğru bilgiyi aktarmak öncelikli görevi olan televizyonların, gazetelerin, haber sitelerinin Taksim Gezi Parkı’nda barışçıl şekilde anayasal hakkını kullanan bu ülkenin vatandaşlarını, gençlerini, yaşlılarını günlerce görmezden geldiğini gördük. Direnişimizin 4. gününde halka duyurulması, meslek ahlakının hiçe sayılmasıdır. Bu konuda medyayı –özellikle halkın sayesinde zengin olmuş medya patronlarını- mesleklerini ahlaklı şekilde yapmaya çağırıyoruz.

Gösterici Arkadaşlarların Dikkatine

Gezi parkıyla ilgili beklenen açıklama yapılana kadar gösteriler devam etmeli.    Direnişin soysuzlaştırılmasını engellemek için vandalist hareketlerden, küfürden, alkolden ve çevre tahribatından kaçınılmalı.   Hiçbir siyasi grup, örgüt ve ideolojinin direnişi sahiplenmesine izin verilmemeli. Direniş hiçbir etnik grup, inanç grubu, siyasi parti, cinsel kimlik gözetilmeksizin bir arada ve omuz omuza sürdürülmeli.   Spekülasyonlara izin verilmemesi amacıyla, teyit alınmadan hiçbir haber, twit, söylenti yayılmamalı. Okunan, duyulan , haber alınan hiçbir bilgi sorgulanmadan kabul edilmemeli.   Hükümeti haklı göstermek amacıyla yalan haber yapan medya kanalları, gazeteler, haber siteleri bizzat bu medya araçlarını kullanan göstericilerce denetlenerek tepki gösterilmeli. Telefon ve mail yoluyla okuyucusu, izleyicisi, kullanıcısı olduğumuz bu medya uyarılacak ve tarafsızlığa davet edilmeli.
Letter to
T.C Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan
TBMM Başkanı Cemil Çiçek
T.C CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül
Gezi Parkı Taleplerimizi Duyun!
Hükümetin ve Halkın Dikkatine

1- Gezi Parkı olduğu gibi muhafaza edilmeli. Kışla, AVM, Residans, Müze vs. isimleri altında hiçbir çalışmaya maruz bırakılmamalı.