TELEVİZYONDA KADINA ŞİDDET GÖRMEK İSTEMİYORUZ!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Kadına yönelik şiddet  reklamlardan dizilere kadar televizyonun her yerinde açık ve örneklendirilmiş bir şekilde gösterilmektedir. Bu duruma örneklerden bir tanesi de “Sen Anlat Karadeniz” adlı dizidir. Dizi her ne kadar çok sevilse de şiddet sahnelerinin yayınlanması kadına yönelik şiddeti sıradanlaştırmakta ve seyircinin kafasında normal bir davranış olarak algı yaratmaktadır. RTÜK bu durumu düzeltebilir.

Psikolojik açıdan bakıldığında şiddet eğiliminin doğuştan gelen bir davranış olmasından ziyade öğrenilmiş bir davranış olduğu ve bireylerin şiddeti model alma ya da pekiştirme süreçleriyle öğrendikleri bilinmeli ve toplumu etkileyen yayın araçları buna göre şekillenmelidir.

Ülkemizde kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddet suçlarını açık veya örtük bir şekilde normalleştiren, örnek sunan TV programlarının şiddet eğilimi olan kişileri cesaretlendirdiğine, şiddet biçimleri konusunda model olmaya, şiddeti nasıl uygulayacaklarına ilişkin yöntemlere kadar öğrettiği bir gerçektir. Medyadaki saldırganlarla özdeşim kurarak bireylerin benzer durumlarda çözüm yolu veya kendini ifade etme biçimi olarak saldırganlığa ve şiddete başvurma olasılıklarının arttığına da Prof. Dr. Sonay Güçray değinmiştir.

Sigara ve alkol ülkemiz de satışı ve kullanımı yasal ürünlerdir. Bu ürünler yasal olmalarına rağmen RTÜK tarafından olumsuz örnek olmalarından ötürü televizyon kanaların da  yayınlamasını yasaklamıştır.

Bu sorunun çözümü de RTÜK’ün sigara ve alkole yaptığı gibi kadına şiddettin televizyonlarda yayınlanmasını yasaklamalıdır. Bu sahneler atlatılmalı ve ya direk yayınlanmamalıdır.

RTÜK’ten televizyon kanallarının kadına şiddettin içinde olduğu herhangi bir dizinin yayınlanmasını yasaklamasını istiyoruz. Değişim için desteklerinizi bekliyoruz.

Ey kahraman Türk kadını!

Sen yerlerde sürüklenmeye değil,

Omuzlar üzerinde,

Göklerde Yükselmeye Layıksın!

-Mustafa Kemal ATATÜRK
Kaynakça : http://www.milliyet.com.tr/tv-programlari-siddeti-pembenar-detay-genelsaglik-2016776/

Kampanya kurucuları: Melis Gökçe Tümtürk ve Fahri Sever

Bugün Fahri imzanı bekliyor!

Fahri Sever bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «RTÜK: TELEVİZYONDA KADINA ŞİDDET GÖRMEK İSTEMİYORUZ!». Fahri ve imza atan diğer 19 kişiye katıl.