Netflix'e gelen RTÜK sansürünü engelleyelim!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
RTÜK tarafına Mert Saraçoğlu bu kampanyayı başlattı

Netflix, BluTV, Puhutv gibi dijital yayıncılık platformlarına RTÜK denetimi geliyor.

Resmi Gazete'de bugün “Radyo, Televi̇zyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeli̇k” yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Netflix ve BluTV gibi dizi ve film platformlarına kullanıcılar olarak belli bir miktar para ödüyoruz. (Puhutv hariç.) Ve doğal olarak verdiğimiz paranın hakkını almak istiyoruz. Bu platformlardan verdiğimiz paranın hakkını alabilmek için bize sunduğu tüm içeriklere orijinal halinde ulaşmak istiyoruz. Bu hakkımıza ulaşabilmek için RTÜK'ün bu platformlar üzerinde sansürünü kaldırması gerektiğini düşünüyoruz. Dünya çapında sunulan bir hizmete Türkiye vatandaşı olarak da orijinal halinde ulaşabilmeliyiz. Bunun dışında da uygulanan bu sansür, bu platformları kullanan kullanıcıları yasa dışı korsan dizi veya film izlemeye yönlendirebilir.

Halk ve devletimiz adına iki tarafın da iyiliği için bahsi geçen platformlara uygulanacak olan sansürün kalkmasını talep ediyorum.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.