''Muhteşem Yüzyıl Kösem'' Dizisi İptal Edilip Yayından Kaldırılmalıdır.

Kampanya Kapatıldı

''Muhteşem Yüzyıl Kösem'' Dizisi İptal Edilip Yayından Kaldırılmalıdır.

Bu kampanya 93.484 destekçiye ulaştı

RTÜK (RTÜK) ve tarafına İbrahim Ethem ŞİŞLİZADE bu kampanyayı başlattı

Muhteşem Yüzyıl Kösem'' Dizisi İptal Edilip Yayından Kaldırılmalıdır.

RESMİ İMZA KAMPANYASI

Esselamun Aleyküm

HOŞ GELDİNİZ KARDEŞLERİM;

Star TV ekranlarında yayınlanan ''Muhteşem Yüzyıl:Kösem'' adlı dizinin derhal iptal edilip yayından kaldırılması ve bir daha yayınlanmaması gereklidir. Bu diziyi yapan Yapımcı ''TIMS Prodüksiyon'' , Yönetmenler ve Senaristlere ilgili makamlarca cezai işlem başlatılmalıdır.

*Gerekçe olarak aşağıda 7 maddelik bildiri mevcuttur ve bu maddeler Türkiye Cumhuriyeti Anayasalarınca aykırıdır.

1.MADDE: Milli ve Tarihi ''BÜYÜK'' şahsiyetler hakkında yalan, iftira ve ahlaksızlıkla beraber aşağılayıcı, küçük düşürücü unsurların yer alması..

2.MADDE: Dizide bahsedilen ZAMAN, MEKAN ve OLAYLARIN yanlış ve gerçek tarihi karalayıcı bir şekilde izleyiciye lanse edilerek insanların kandırılması ve buna inandırılmaya çalışılması..

3.MADDE: Halkın Dinine ve İnançlarına aykırı söylem ve fiillerin bulunup, bunların halkı rencide edici duruma gelmesi ve nefret söylemleri içermesi..

4.MADDE: Dizide kullanılan bazı Materyaller ve Kostümler (özellikle kadınların giyim-kuşamları ) gerçeği yansıtmadığı gibi olumsuz örnek teşkil etmesi..

5.MADDE: Günümüzde, insanlarımızın tarihe merakı azalmış veya olmadığından dolayı bu eksik ve ihtiyaçlarını dizi veya filmlerden edinmeye çalışıldığı için yukarıda bahsedilen maddelerce yanlış ve sahte bilgi elde edinilip bu bilgileri gelecek kuşaklara taşımak gibi korkunç facialara sebeb olabilme tehlikesi..

6.MADDE: Dizinin uluslar arası bir yayın skalası olması hasebiyle dizinin bir çok yabancı ülkede izlenmesi yine yukarıda belirtilen maddelerce sakıncalı olup Milli ve Manevi değerlerimizi küçük düşürüp aşağılamakla kalmayıp yabancı ülkelerin ülkemizde hakkında ki olumlu kanaatlerin olumsuz yönde etkilemesi hasebiyle..

7.MADDE: Yukarıda belirtilen tüm maddelerin İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ ve T.C. ANAYASALARINCA aykırı olması.

*Sevgili Kardeşlerim, yukarıda ki maddelerin engellenmesi ve ülkemizde bir daha böyle vakaların vuku bulmaması için Çok değerli olan imzanıza ihtiyacımız var.

Unutmayın ki tek bir imza ile ve ALLAH'ın izniyle hallolmayacak iş yoktur.

*MUHTEŞEM REZALET PLATFORMU*

Kampanya Kapatıldı