Ahlaksızlığa Özendirme ve Kötü Örnek İçeren Diziler/Haberler Hakkında Yaptırım Uygulanması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Türk özel televizyonlarında yayınlanan dizilerin (Sefirin Kızı, Zalim İstanbul,Çukur, Ramo, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Yasak Elma, Zümrüdüanka vb.) eşler arası aldatmayı, yalan söylemeyi, hırsızlığı; kadına, erkeğe, çocuğa karşı fiziksel ve psikolojik şiddeti, devletin yegane kurumları olan polis ve askeri yapısına karşı gelinebileceğinin vb. daha bir çok toplumsal etiğe uygun olmayan fiilin yayınlanarak yaygınlaştırılmaya çalışılması toplumu olumsuz yönde etkilemektedir. Dizilerdeki karakterleri, yukarıdaki T.C. Anayasasına göre suç barındıran fiilleri işledikleri halde "iyi insanlar" olarak gösterilmesinden doğan özendirmeyi engellemek başta RTÜK olmak üzere, devletin geleceği olan gençleri kötüye yönlendirmesinin engellenmesi de T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın en temel vazifelerindendir.

Söz konusu bu diziler, yalnız gençlerin ahlak ve değer temellerini bozmakla kalmamaktadır. Yayınlanan dizileri yayınlanmadan seçme gibi bir hakkı bulunmayan aziz milletimiz maalesef kendisine sunulan rezalet içeriklere sahip senaryoları izlemeye alışmaya başlamıştır. Yayınlanan içeriklerin Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasına aykırı içerikler barındırması da ayrı bir suça özendirmedir.

Son yıllarda insanlara ve hayvanlara karşı işlenen şiddetin, aile içinde aldatmaların sonucunda işlenen cinayetlerin ve daha bir çok kötülüğün yayılmasının en büyük sebeplerinden biri, işlenen suçların alenen yayınlanmasıdır. Özel kanalların (Star TV, Show TV, Kanal D, Fox TV, ATV vb.) haberleri sunarken attıkları manşetler ve kullandıkları dil, suçu suç olmaktan çıkarmıştır. Öldürülen veya şiddet gören kim olursa olsun, suçun faili insandır. Cinayet haberlerinin faili ebeveyn olduğunda, ebeveyn sıfatı ile manşet atılması bir akıl durmasıdır. Örneğin "Katil Baba Kızını Öldürdü", "Koca Şiddeti", "Anne Şiddeti", "Polis Şiddeti" vb. şekilde atılan manşetlere konu durumlar, halihazırda korkunç suçlar içeren haberlerdir. Bu haberler çocuklar nezdinde "Anneme/Babama/Abime güvenemem", "Polise güvenemem." vb. gibi kodlanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin genç bir ferdi olarak bahsettiğim durumlardan rahatsızlık duyanın sadece ben olmadığını biliyorum. Devletine, değerlerine ve köklerine bağlılık duyan bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kampanyaya desteğe bekliyorum. Biz sesimizi çıkarmazsak olan bizim çocuklarımıza yani "geleceğimize" olacak.

Aziz Milletime,

Saygılarımla