Dizilerin Gaziantep kültürünü yanlış tanıtmasına dur diyelim!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
RTÜK ve tarafına Ahmet Rıdvan Taşkın bu kampanyayı başlattı

Sevgili arkadaşlar,

Bu aralar televizyonda oynamakta olan ve daha önce geçmiş döneme ait dizi çekimlerinde de gördüğümüz 'töre sahneleri, ağalıklar, beylikler ve onların koyduğu kanunlar' günümüz döneminde hala yaşanmaktaymış gibi gösterilmektedir. Asıl rahatsız edici durum ise, ailelerin karşılıklı olarak kızlarını birbirleriyle değiş tokuş etmeleri (berdel), para ve mal karşılığında gelin alma ve verme gibi şeyler kadını küçük düşüren, toplum zihniyetimizin tabiri caizse hala çok geri kafalı olduğunu göstererek ekranlara yansıtmaktadır.

Bunlar başlı başına ülkemiz ve geleceğimiz için hiçbir yararı olmayan tehlikeli bir durumken, bu dizilerin yaşadığımız şehir Gaziantep'te çekilmesi biz Gazianteplileri fazlasıyla rahatsız ediyor.

Şehrimizin bu şekilde tanıtılmaması, şehrimizde bu dizilerde gösterilen ilkel zihniyetin olmadığını ve Gaziantep'imizin tanıtımının daha güzel bir şekilde yapılması için, yetkililerden bu konuyu ciddiye almalarını, bu kötü izlenime dur demelerini talep ediyoruz.

Bu kötü tablodan rahatsız olan tüm hemşehrilerimizin bize destek olmaları için imza kampanyamıza katılmalırını rica ediyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.