Bavul dergisi Aralık 2017 sayısındaki tacizcileri gururlandıran yazı rezaleti

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bavul dergisi Aralık 2017 sayısındaki tacizi meşru, tacizciyi gururlu ve haklı gösteren bu iğrenç yazının herkesin ulaşabileceği bir edebiyat dergisinde yer alması ve özendirici bir üslupla yazılmış olması kabul edilemez.

İlkokul çocuğuna otobüste yaptığı iğrençlikleri bu şekilde açık ve erotik dille anlatan, o çocuğun bir daha otobüse binmeyişiyle gurur duyan anlatıyı yazan, yayınlayan, yayınlanmasına izin veren herkes bu iğrençlikte pay sahibidir! "Siyah beyaz jilesinin altındaki pamuklu donunu hayal ederek yasladım aletimi küçük kıçına." şeklindeki ifadenin gençlerin okuduğu bir edebiyat-sokak dergisinde yer alması nasıl mümkün olabilir?

"Hazinesi sende anahtarı bende güzelim" diyerek attığı laftan ve karşısındaki kadının bundan korkmasından zevk aldığını ifade etmesini okumak kime, neden, nasıl bir ironi oluşturabilir?

"Benimle konuşurken de herkesle olduğu gibi göz teması kurduğu, gülümsediği, espriler yaptığı için öpmeye kalktım onu. Reddedilince ağız dolusu Orospu! diye bağırdım... Bir daha ne dergiye geldi ne de yazdı." diyen birinin ifadelerini başkasının özgürlüğüne saldırışını gururla ifade etmek nasıl bir rahatlık?

İstiklal Caddesinde yürürken taciz ettiği kadının korkusunu "uzun süre gece İstiklal'e yanında bir erkek olmadan çıkamadı, banaysa hava hoştu" şeklinde bir üslupla yazan biri nasıl olur da bunu yayınlayabilir?

Daha nicesinin bulunduğu bu yazıyı yayınlayan derginin bir daha edebiyat adı altında herhangi bir yazı yayınlamasını kabul edilebilir bulmuyoruz! Yaptıklarını savunacak kadar yüzsüz editörlere sahip derginin kapatılmasını talep ediyoruz!!!

Bugün ilayda imzanı bekliyor!

ilayda sagpazar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Rtük: Bavul dergisi Aralık 2017 sayısındaki tacizcileri gururlandıran yazı rezaleti». ilayda ve imza atan diğer 72 kişiye katıl.