Kampanya Kapatıldı

Çizgi filmlerin içerikleri kontrol edilsin.

Bu kampanya 13 destekçiye ulaştı

Çocukluğumuzdan beri severek izlediğimiz birçok çizgi filmin içeriğine işlenmiş  bilinçaltımıza gönderilen ne çok kötü mesajın olduğunu, çizgi film kahramanlarının aslında nasıl özelliklere sahip olduğunu ancak büyüdükten sonra araştırdığımızda öğrenebiliyoruz.( örn; Scooby Doo'da Shaggy'nin aslında bir uyuşturucu bağımlısı olması, Winnie The Pooh'un her kahramanının bir uyuşturucu türünü temsil etmesi, Fineas ve Förb'ün ablası olan Candace'nin aslında şizofren olması vb...) Şu anki çocukluk için çokça benimseyip kendilerine örnek aldıkları çizgi film kahramanlarının profesyonellerce incelenip zararlı olduğu tespit edilen çizgi filmlerin yayından kaldırılmasını; yabancı üretimi çizgi filmlerde bu zararlı içerikler tespit edildiğinde Türk kanallarında bu çizgi filmler için yayın yasağı getirilmesini talep ediyorum.

Bugün Sema imzanı bekliyor!

Sema Tursun bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «RTÜK: Çizgi filmlerin içerikleri kontrol edilsin.». Sema ve imza atan diğer 12 kişiye katıl.