Soy bağı ile hakkımız olan Romanya vatandaşlığı için başvuruların basitleştirilmesi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Burak Doğan
Burak Doğan bu kampanyayı imzaladı

Türkiye’ye Romanya dan göçmen olarak gelmiş Atalarımızın  üzerinden hakkımız olan Romanya vatandaşlığına binlerce kişi başvuru yapmak istiyor. Halen Romanya toprağında ve Eskiden Romanya krallığına bağlı fakat şimdi Bulgaristan topraklarında olan bölgelerden gelen soydaşlarımızın Atalarına ait izleri ( Doğum,Okul,evlilik,askerlik belgeleri) arşivlerden ,belediyelerden  mail yolu ve vekalet yolu ile aramaya çalışıyor; Fakat başvuru yapmak için bir çok evrak isteniyor bazı evrakları bulmak ve temin etmek çok zor. Bulunsa dahi vatandaşlık başvurusu ve kabulü 2 yılı bulmaktadır. Romanya  nüfusunun dışarıdan başvuru yolu ile artış göstermesi  Avrupa birliği nezdinde, Romanya için bir çok fayda sağlayacaktır. Bu yüzden Romanya konsolosluklarında ANC personel sayısının arttırılması, Vatandaşlık işlerinin hızlandırılması ve basitleştirilmesi, Ulusal arşiv ve belediyelerden kolay evrak temin edebilmemiz için yardımlarınızı  Romanya hükümetinden rica ve talep ediyoruz Saygılarımızla