Želimo najbolje za našu djecu

0 have signed. Let’s get to 1,500!

Ukoliko dozvolimo da se na mjesto direktora/ke JPU "Đina Vrbica" u Podgorici uposli osoba sa nižim referencama od Mr Milene Mijović, koja je u posljednje 2 godine radila na poziciji pomoćnice direktorke ove ustanove, dozvolićemo da političke odluke negativno utiču na našu djecu, već od samog početka njihovih života. Milena Mijović je osoba koja je radila na uvođenju i uvela HACCP standard u ishrani naše djece, ia zatim obezbijedila izgradnju centralne kuhinje po ovom standardu. Pored toga, ona je jedna od rijetkih koja je čula potrebe roditelja za boravkom djece u vrtiću tokom popodnevnih sati, te izradila elaborat i dobila dozvolu za sprovođenje predloženih aktivnosti, a isključivo u cilju olakšavanja funkcionisanja porodica u kojima roditelji rade u popodnevnim smjenama. Tako Podgorica danas jedina u Crnoj Gori ima vrtićku jedinicu u kojoj djeca borave u periodu od 15 do 22h. U Podgorici, po prvi put ove godine dežura 5 vrtićkih jedinica, opet jer su roditelji iskazali potrebu za tim. Milena Mijović je osmislila i uvela program online čitaonice, redovno ažurirala FB stranicu ustanove, kako bi se komunikacija sa roditeljima modernizovala u skladu sa vremenom u kojem živimo i postigao transparentniji rad ustanove, dok je na mailove i poruke od roditelja odgovarala u roku od 24h od prijema. Mr Mijović je vrijedno učestvovala u pripremi dokumentacije i sprovođenje projekata izgradnje vrtićkih jedinica u Zeti i Zagoriču, kao i pripremi za izgradnju jedinice na Starom Aerodromu. Mr Mijović nije pred Ombudsmanom prikrila stanje jedinica u kojima borave naša djeca, već je otvoreno pričala o prostornim nedostacima i radila na njihovom uklanjanju. Milena Mijović je organizovala prvi Sajam predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Crnoj Gori, koji se održao u maju u Podgorici, te sprovela projekat kojim se izdao Priručnik za rad sa djecom starosti 4-5 godina, dok su naše vaspitačice, samo u ovoj školskoj godini, pohađale 6 obuka.

Milena Mijović je cijenjena vaspitačica, koleginica, pomoćnica direktora, asistentkinja u nastavi na Filozofskom fakultetu na grupi predmeta iz pedagogije i predškolskog obrazovanja. Magistrirala je pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, sa izvrsnim ocjenama.

Stoga, roditelji djece koja pohađaju JPU "Đina Vrbica" zahtijevaju da njihova djeca dobiju najbolju moguću podršku i obrazovanje, a u ovom slučaju je to beskompromisan zahtjev za imenovanjem Milene Mijović na mjesto direktorke JPU "Đina Vrbica".

Today: Roditelji djece is counting on you

Roditelji djece JPU Đina Vrbica needs your help with “Roditelji djece koja pohađaju JPU "Đina Vrbica" u Podgorici: Želimo najbolje za našu djecu”. Join Roditelji djece and 1,290 supporters today.