League of Legends (LOL) oyunundaki cinsiyetçi küfürlere son!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Öncelikle oyun sektörünün de tıpkı diğer sektörler gibi belirli cinsiyetlere ait olduğu düşünülür. Fakat öyle değildir. Oyunları da ne kadar erkekler oynuyorsa, kadınlar da oynamaktadır. Bu sebeple online olarak bir çok oyuncunun bağlanıp aynı anda maçlara girip oyun attığı oyunlarda yer alan chat kutusundaki cinsiyetçi küfürlerin yer alıyor olması ne etiktir ne de doğrudur.

Özellikle Leaugue of Legends'ın ve diğer oyunların e-spor olarak görüldüğü bir zamanın içine girmişken bu edilen küfürler ne sporun etiğine ne de fair play'e uygundur.

Bu küfürleri senin annene, kardeşine edilse hoşuna gitmez söylemleri bir yana kadınlar üzerinden edilen bu küfürler kadını değersizleştirmekte, tecavüz ve taciz söylemlerini ve eylemlerini güçlendirmektedir.

Tüm bunlar ele alındığında biz oyun oynayan kadınlar olarak artık chat kutusunda cinsiyetçi küfür görmek istemiyoruz. Leaugue of Legends'ın artık e-spor olarak tamamiyle görülüp uygun etiğe göre oynanılmasını talep ediyoruz ve bu konuda Riot Games'in ve sizlerin de desteğini bekliyoruz.

Bugün Ceren imzanı bekliyor!

Ceren Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Riot games : League of Legends (LOL) oyunundaki cinsiyetçi küfürlere son!». Ceren ve imza atan diğer 36 kişiye katıl.