Victory

Burger King, prestaňte podporovať utrpenie sliepok!

This petition made change with 272,625 supporters!

Burger King definuje spoločenskú zodpovednosť ako “zvažovanie vplyvu všetkého, čo robíme, aj nad rámec dobrých finančných výsledkov.” Keď však príde na životné podmienky zvierat, Burger King uprednostňuje svoj zisk pred miliónmi nosníc, ktoré trpia v jeho globálnej dodávateľskej sieti.

Burger King odmieta ukončiť podporovanie fariem, na ktorých sú sliepky zatvorené  v tesných, špinavých klietkach. Tie sú tak malé a preplnené vtákmi, že v nich sliepky nedokážu robiť nič, čo je pre ne prirodzené a dôležité. Často sa stáva, že sa im časť tela zakliesni medzi mrežami, čo vedie k prasknutým alebo zlomeným kostiam, deformáciám a závažnej strate peria. Niektoré sliepky, vyčerpané alebo neschopné pohybu, sú ušliapané na smrť svojimi spoluväzenkyňami.

Stovky spoločností po celom svete sa zbavujú klietok. Globálne záväzky na ukončenie používania krutých klietok prijali niektoré z najväčších spoločností na svete, medzi nimi Unilever, Nestle, Aldi, InterContinental Hotels, Sodexo, Mondelez, Compass Group, Shake Shack, Famous Brands, Costa Coffee a Barilla. Dokonca aj treťotriedne siete rýchleho občerstvenia sa odkláňajú od tejto hroznej praktiky. Avšak Burger King sa k tomuto hnutiu za lepšie zaobchádzanie so zvieratami na celom svete nepripojil.

Burger King tvrdí: “Vieme, že naše rozhodnutia a postupy sa budú vyvíjať a meniť spolu s tým, ako sa vyvíja a mení podnikateľské prostredie.”  Avšak čo sa týka životných podmienok zvierat, Burger King zaostáva. Svet teraz očakáva, že splní základné štandardy v tejto oblasti a pripojí sa k rastúcej vlne spoločností, ktoré končia s jednou z najhorších praktík týkajúcich sa veľkochovov.

Je načase, aby Burger King urobil zmenu. Prosím, podpíšte túto petíciu a vyzvite tak Burger King, Tim Hortons a Popeyes, aby konečne globálne skoncovali s klietkami.

Today: Martin is counting on you

Martin Smrek needs your help with “Restaurant Brands International: Burger King, prestaňte podporovať utrpenie sliepok!”. Join Martin and 272,624 supporters today.