Renk Körlüğü Hastalarının TSK ve EGM'nde İstihdam Edilmesi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bilindiği üzere Emniyet Teşkilat Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Kanunu’na göre renk körlüğü hastalığı olan kişiler polis ve askeri sınavlarda eleniyor.İlgili mevzuat gereği yasaklanmıştır.Fakat renk körlüğü hastası olan kişiler ülkemizde ehliyet, silahlı/silahsız özel güvenlik kimlik kartı, silah ruhsatı sahibi olabiliyor, hatta renk körlüğü hastası olan kişiler ‘’ER’’ statüsünde askere alınıyor.Bu kişiler askere alınırken renk körü olup olmadığına kimse bakmıyor.

06.04.2016 Tarihinden itibaren Tali Komisyon İçişleri, Esas Komisyon Milli Savunma Bakanlığı Komisyonunda bulunan kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından onaylanmasını umut ediyoruz.

Doğuştan gelen ve tedavisi mümkün olmayan bu hastalık birçok Avrupa ülkesinde bir engel olarak görülmediği gibi bazı ülkelerde renk körü olan kişiler doğada kamufle olan canlıları ayırt edebilme özelliklerinden ötürü kolluk kuvvetlerinde özel olarak istihdam edilmektedirler.

Diskromatopsi(Renk Körlüğü) hastası olan kişiler olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde renkleri ayırt etmenin önemli olmadığı işlerde çalışabilmelerinin sağlanması sonucunda mağduriyetimiz engellenecek ve milli güvenliğimizin teminatı olan kurumlarımıza olan talepte artacaktır.

Bu sorunumuzun ortadan kaldırılması için gerekli çalışmalara destek vermenizi tarafınızdan rica ediyoruz.

Ortak İmza Kampanyamız :

Bugün Samet imzanı bekliyor!

Samet Ece bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Renk Körlüğü Hastalarının TSK ve EGM'nde İstihdam Edilmesi». Samet ve imza atan diğer 584 kişiye katıl.