Remove parliamentary immunity of Guy Verhofstadt, member of European Parliament

0 have signed. Let’s get to 5,000!

Guy Verhofstadt is Belgian member of European Parliament, leader of ALDE group in EP and former prime minister of Belgium. On 15 November 2017 in EP he lied about "Independance march" in Poland by saying that "60 thousands of nazis marched in Warsaw" on Independance Day on 11 November.

In Warsaw, on that day, marched families with children, veterans of Warsaw Uprising and anticommunist opposition, old and young Polish patriots from all over the country who love their fatherland and wanted to celebrate it.

Calling Polish people "nazis" is a disgrace. We were attacked and destroyed by German nazis during World War II. 6 milions of Polish died during that time. Not only Mr Verhofstad words are unjustified, offensive and hurtful. It's a disgrace to EU institutions, which this man represents.

Removal of parliamentary immunity of this politician will show, that there is at least just a little bit of justice in EU. It'll show, that you cannot offend and lie about whole nations and remain unpunished.

-------------------------------------------------------------------

Guy Verhofstadt to poseł do Parlamentu Europejskiego, były premier Belgii. Lider frakcji ALDE w PE. 15 listopada 2017 roku w izbie stwierdził, że "60 tys. nazistów maszerowało ulicami Warszawy". Nawiązywał do Marszu Niepodległości, który odbył się w stolicy Polski 11 listopada, w Święto Niepodległości.

Tego dnia w Warszawie szły rodziny z dziećmi, weterani polskich walk o niepodległość i suwerenność, starsi i młodzi patrioci z całego kraju. Chcieli uczcić swoją ukochaną ojczyznę.

Nazywanie Polaków "nazistami" to skandal. Prawdziwi, niemieccy naziści, zaatakowali nas w 1939 roku. Zniszczyli nasz kraj i zabili 6 milionów Polaków, wielu w obozach koncentracyjnych. Słowa Verhofstadta są nie tylko kłamliwe, obraźliwe i krzywdzące. To hańba dla instytucji unijnych, które ten polityk reprezentuje.

Usunięcie immunitetu dla niego pokaże, że instytucje Unii Europejskiej choć odrobinę respektują swoje kraje członkowskie. Udowodni, że nie można bezkarnie obrażać i kłamać na temat całych narodów i pozostać bezkarnym.

Today: Remove Guy is counting on you

Remove Guy needs your help with “Remove parliamentary immunity of Guy Verhofstadt, member of European Parliament | Zabrać immunitet Guyowi Verhofstadtowi”. Join Remove Guy and 4,166 supporters today.