Kampanya Kapatıldı

Hacettepe Üniversitesi Beytepe BİDB Bilgisayar Laboratuvarı kapanmasın!

Bu kampanya 173 destekçiye ulaştı

Yakın bir süre önce alınan bir kararla Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsünde bulunan Bilgi İşlem Daire Başkanlığına ait bilgisayar laboratuvarı kullanım saatlerini değiştirdi. 7/24 açık olan laboratuvar artık sadece hafta içi 08.30-17.00 saatleri arasında kullanılabiliyor. Üç yıldan fazla süredir Kampüsümüzün tüm öğrencilerine bir çok hizmeti bulunan ve Türkiye'deki bütün üniversitelere örnek niteliğinde olan bu alan, daha çok teşvik edilip okulumuzu yansıtması yerine öğrencilerin kullanımına kısıtlanarak sunuluyor. Evet, Türkiye'de bir çok üniversitede düzgün bir dijital alan olmamasına rağmen Üniversitemiz bize bu ortamı kesintisiz biçimde 3 yıl önce sunmaya başladı. Şu anda ise bu imkân ne yazık ki geri alınmaya başlandı.

Beytepe kampüsünün geniş yerleşke alanı düşünüldüğünde, bir çok öğrencinin bu kampüste barındığını görebiliyoruz. Okulumuzun öğrencilerinin ise bilgisayar ihtiyaçları her dönemde mevcut. Özellikle barınma birimlerinde kalan ve bilgisayara erişimi olmayan öğrencilerin yoğun olarak geldiği bu ortam, kullanımının en gerekli olduğu akşam vakitlerinde kapatılarak öğrencilerin başarısına engel olunması söz konusu oluyor.

Laboratuvarın akşamları ve hafta sonları kapatılma kararı alındıktan sonra öğrenciler kütüphane bilgisayar odasına yönlendirilmeye başlandı. Kütüphane bilgisayar odası ise yalnızca 22 bilgisayara sahip ve ne yazık ki bu bilgisayarlar verimli bir kullanım için elverişli değiller. Neredeyse hepsi yaklaşık yarım saatlik bir kullanımdan sonra performans düşüklüğü yaşamaya başlıyor ve öğrencilerin kullandığı bir çok yazılımı sağlıklı bir biçimde yükleyemiyor. Ayrıca toplam bilgisayar sayısı olarak da yetersiz olduğu için çoğu zaman, özellikle sınav dönemlerinde yeterli öğrenciye katkıda bulunamıyor.

Sonuç olarak, Beytepe kampüsünde şu anda hafta sonları ve akşamları öğrenciler okula ait sadece 22 bilgisayara erişimde bulunabiliyor, bilgisayarlar elverdiğince. Bu bizim için gerçekten bir sorun ve bu sorunun çözümü için gerekli adımları atmak istiyoruz. Laboratuvarın gerekirse başka bir birime bağlanmasını fakat imkânlarını kısıtlamamasını arzu ediyoruz. Şu anda kampüste bulunan öğrenciler olarak mağdur durumdayız ve laboratuvar bilgisayarlarına erişimimize tekrar kavuşarak yoğun ders dönemi temposuna tekrar ayak uydurabilmek istiyoruz.

Bugün Andrea imzanı bekliyor!

Andrea Amati bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «rektorluk@hacettepe.edu.tr: Hacettepe Üniversitesi Beytepe BİDB Bilgisayar Laboratuvarı kapanmasın!». Andrea ve imza atan diğer 172 kişiye katıl.