REHBERLİK KURSLARINI İSTEMİYORUZ!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanı uzmanlık gerektiren bir branş olması nedeniyle 'rehberlik kursları' adı altında verilen kurslarla alana uzman yetiştirilemez.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı, Eğitim Bilimleri Bölümü içerisinde yer alan bir lisans programıdır.Programda zorunlu olarak alan bilgisi, genel kültür ve uygulama derslerine yer verilmektedir.Ayrıca öğrenciler seçmeli dersler de almaktadır.4 yıllık lisans eğitimi boyunca en az 240 krediden oluşan ''Eğitim Psikolojisi,Ölçme Değerlendirme,Öğrenme Psikolojisi vb. gibi eğitim derslerinin yanında alanla ilgili olarak ''Davranış Problemleri,Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri, Psikolojik Danışma Kuramları, Grupla Psikolojik Danışma vb.'' gibi rehberlik kursları ile bir iki günde verilemeyecek ölçüde dersleri vermek zorundadırlar.

MEB bu kurslarla 4 yıllık mesleki eğitimin ne kadarını sağlıklı bir şekilde kursiyerlere vermeyi düşünmektedir? Bu kurslardan çıkan personelin hangi vasıfla özel eğitim kurumlarında çalışıp faydalı olmaları beklenmektedir?

Eğitim Fakültesi bünyesine en yüksek puanla öğrenci alımı yapan 'Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik' Bölümü'ne girebilmek için gecesini gündüzüne katıp, 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayan meslek çalışanlarımızın hakkını bu şekilde 'gasp' etmek hangi eğitim anlayışına ve hangi bakış açısına sığmaktadır? 2017 atamasında yaklaşık 1200 kişilik devlet ataması sonucunda devlette çalışma hakkını kazanamayan bir yığın mezun meslektaşımız var. Alımların azaltılması sonucu yaşanan bu stresli dönemde bu rehberlik kurslarının tekrar su yüzüne çıkması alana yapılan büyük bir haksizliktir.Yapılan haksızlığın hiçbir izahı ve gerekçesi yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu yanlıştan dönülmelidir.Gelecek nesiller mağdur edilmemeli ve bu “rehberlik kurslari” bir an evvel iptal edilmelidir.

Alanımıza bugüne kadar verilen tahribata bir yenisi daha eklenmemelidir!

Bugün büşra imzanı bekliyor!

büşra bostancı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «REHBERLİK KURSLARINI İSTEMİYORUZ!». büşra ve imza atan diğer 6.573 kişiye katıl.