To timer med kunst og håndverk i skolen?

0 have signed. Let’s get to 500!

At 500 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!

Hvorfor har vi bare to timer kunst og håndverk i skolen? Hvorfor forsøker politikere å legge ned kreative linjer med praktiske og estetiske fag i VGS? Hvorfor har vi ikke lokaler til kunst og håndverk på mange nybygde skoler? Hvordan skal barna våre mestre fremtidens arbeidsliv i en fremtid der kreativitet vil være en av de ti viktigste egenskapene i arbeidslivet?

Siden 70-tallet har vi fått redusert antall timer kunst og håndverk fra 20 prosent til 12,5 i skolen. Videre viser tall fra statistisk sentralbyrå at den kunstfaglige kompetansen synker hos norske lærere. Blant lærere under 30 år som underviser i musikk er andelen helt uten formell musikk-kompetanse på hele 70 prosent. Tallene for andre kunstfag likner.

Barn med fag som tegning, musikk og dans som en del av sin skolehverdag, utvikler sine kognitive funksjoner raskere enn barn som har ordinær undervisning på skolen. Forskning viser at fire timer med kreative fag i uken gjør barn mer inkluderende, de får større toleranse og bedre sosiale evner. Fire timer med kunst og håndverk utgjør en stor forskjell!

Verdens ledende teknologiselskaper ser etter arbeidstakere med «soft skills», det vil andre industrier også gjøre i tiden som kommer. At flere av våre skarpeste hjerner ser på kreative fag som noe av det viktigste, bør kanskje være en vekker for de som tar beslutninger i dagens utdanningssystem.

To timer? JA til PLNTY KUNST i skolen! 

Følg oss på sosiale medier!
Nett  Facebook  Instagram  Podkast  Nettbutikk 

#totimer #plntykunst