Clam des de les Illes: SOS Presos Polítics

Victoria

Clam des de les Illes: SOS Presos Polítics

¡La petición ha conseguido su objetivo gracias a 812 firmas!
Lluís Torrent Badía ha iniciado esta petición dirigida a registro@defensordelpueblo.es

Som un col·lectiu de ciutadans nascuts o residents a les Illes Balears, que davant l’inici del judici contra uns polítics del nostre poble, des de fa més d’un any en presó preventiva,

CONSIDEREM QUE:

  • La presó preventiva a la que estan sotmesos obeeix a un criteri de repressió  política aliè a l’esperit de la Justícia, de la Democràcia i de qualsevol consideració ètica.
  • La presó preventiva  significa, en aquests casos mancats de base jurídica ferma,  la pèrdua de la llar, de la família, de la vida quotidiana, també de la professió, entesa com a aportació de saber i coneixements a la societat,  pèrdua de la  llengua com a vehicle de l’expressió espontània dels sentiments, la senzillesa del gest i la naturalitat de l’actuar.
  • La politització obvia i palesa de l’aparell judicial, fidel exponent del deteriorament de l’estat espanyol i de la devaluació de la democràcia que comporta, fa impossible la consideració d’una expectativa justa.

PER TAL MANIFESTEM QUE:

  • Donem suport a  les mesures jurídiques dels advocats de les defenses que lluiten per l’alliberament dels seus clients; als partits polítics que es pronuncien en aquest sentit i a tots els actes de suport convocats per les entitats civils a fi d’aconseguir l’arxiu de la causa general dictada contra els acusats i contra la voluntat d’un poble disposat a decidir el seu futur.
  • Que  des del punt de vista de la llei, els polítics empresonats no poden ser considerats com a delinqüents. És més, des d’una visió ètica només els podem qualificar com a gent de bé, fidels als principis de l’acció pacífica, idealistes i obedients al mandat expressat en referèndum per més de 2.000.000 de persones.

I PER TANT EXIGIM AL DEFENSOR DEL POBLE ESPANYOL QUE TREBALLI EN ELS ASPECTES  SEGÜENTS:

  • Què es procedeixi de manera immediata a l’arxivament d’aquestes causes.
  • Què es restitueixi sense pèrdua de temps la llibertat de les persones injustament empresonades.
  • Què s’obri amb celeritat un procés de reconeixement dels perjudicis injustament provocats, a efectes de fer-ne una valoració que pugui restituir, malgrat que mai ho serà del tot, l’enorme mal causat a aquestes persones.

Que la paraula i l’acció sigui expressió col·lectiva, un acte de resistència i solidaritat d’uns ciutadans que formen part d’un col·lectiu amb història i  capacitat de projectar-se en el temps.

 

Victoria

¡La petición ha conseguido su objetivo gracias a 812 firmas!

Comparte esta petición