Petition update

süheyla taşçıer
istanbul, Turkey

Apr 14, 2020 —

Bu kurum, 17 Mayıs 1928’de bir yasa ile kuruldu. Kurucusu Atatürk’ün yakın arkadaşı Dr. Refik Saydam’dı. Bu kurumun temel hedefleri ise başlıca şunlardı:

- Başta bulaşıcı hastalıklarla ilgili aşı ve serum olmak üzere, bütün biyolojik ve kimyasal maddeleri üretmek,

- Halk sağlığını ilgilendiren her türlü mikrobiyolojik, serolojik, parazitolojik, hematolojik, toksikolojik, fiziksel ve kimyasal muayene, analiz ve incelemeleri yapmak,

- Halk sağlığını tehdit eden hastalıkların tedavisi için uğraşmak,

- Devlete yardımcı olacak hükümet tabibi, sağlık müdürleri ve diğer sağlık personelini yetiştirmek. Var olan personelin de gelişimini sağlamak.

Destek veren arkadaşlar çok teşekkür ediyorum. Öz kurumlarımıza sahip çıkıyoruz. Yorumlarınızı tek tek okuyor ve beğeni yapıyorum. Hepsi de çok kıymetli. Biz olunca güzeliz. Saygım ve sevgimle...Hoş kalın ve salgınsız güneşli günlere...

Keep fighting for people power!

I'll power Change with $5 monthlyPayment method

Discussion

Please enter a comment.

We were unable to post your comment. Please try again.