Referendum pentru România

Referendum pentru România

Started
August 5, 2022
Signatures: 51Next Goal: 100
Support now

Why this petition matters

Started by Alex Moga

 Referendumul este o formă de „democrație directă”, în care cetățenii votează direct asupra chestiunilor politice, mai degrabă decât să permită delegaților aleși să decidă („democrație reprezentativă”).

Spre deosebire de alte țări, în Elveția nu guvernul este cel care decide dacă se organizează un referendum pe o problemă; circumstanțele în care sunt folosite referendumurile sunt clar prescrise în constituția țării.

Singura sansa de salvare a Romaniei, Trecerea la un Sistem de Democratie Participativa.

In secolul 21 sistemul democrat Reprezentativ nu isi mai are rostul, nici logica, motivatia. Daca acum 800 de ani nu putea poporul sa voteze ceea ce era in interesul lui pentru ca mijloacele tehnice nu permiteau, astazi in sec 21, poporul poate sa voteze fara reprezentati, poate sa voteze direct pe telefonul mobil orice propunere legistalativea.

O tara civilizata in sec 21 trebuie sa treaca de la o Democartie Reprezentativa in care poporul sa fie reprezentat in Parlament de catre politiceni, sa se treaca la un sistem de Democratie Participativa in care orice decizie majoara, orice lege importanta sa fie supusa referendumului si poporul sa voteze daca este pentru sau impotriva. Politcenii nu reprezinta interesele noastre ale poporului.

Referendumul reprezintă o parte importantă a democrației Noii Zeelande, Elvetiei deoarece permit publicului să aibă un cuvânt direct de spus cu privire la modificările aduse legii.

Referendum inițiat de cetățeni

 Iniţiativa legislativă cetateneasca sa aparţina unui număr de cel puţin 5.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din judeţele ţării. 

Daca aceasta intiativa legislativa este votata de catre cetateni atunci aceasta trebuie sa devina cu titlu executoriu.

Un singur gand, o singura dorinta Referendum cetatenesc cu drept de Veto. Toti politicenii care nu sustin aceasta intitativa sunt corupti.

Telegram :  https://t.me/RomaniiDecidSinguri

Facebook : https://www.facebook.com/groups/1079243386190443

 

 

Support now
Signatures: 51Next Goal: 100
Support now