Redenumirea străzii pe care se află ambasada și consulatul Rusiei “Strada Ucrainei”

Redenumirea străzii pe care se află ambasada și consulatul Rusiei “Strada Ucrainei”

Started
22 March 2022
Petition to
Nicusor Dan (Mayor of Bucharest)
Signatures: 2,404Next Goal: 2,500
Support now

Why this petition matters

Started by Ukraine Street

Dați dovadă de solidaritate cu poporul Ucrainei prin redenumirea partea de Şoseaua Pavel D. Kiseleff – unde este situat sediul Ambasada Federaţiei Ruse în România – în Şoseaua Ucraina.


În timp ce citiți această petiție, întreaga națiune a Ucrainei de 40 de milioane de locuitori luptă pentru libertatea sa împotriva agresiunii ruse. Oameni de diferite profesii sunt înarmați pentru a-și proteja orașele natale, mii de cetățeni curajoși se oferă voluntar să se alăture Forțelor Armate pentru a-și proteja și servi țara. Civilii își petrec nopțile în adăposturi antibombe, întrucât zonele rezidențiale din Kiev și alte orașe din Ucraina sunt bombardate cu rachete.


Trăind departe de Ucraina, probabil este greu de înțeles cum ați putea sprijini oamenii care au fost atacați. Cu toate acestea, există o modalitate prin care puteți face acest lucru, pur și simplu susținând campania de redenumire partea de Şoseaua Pavel D. Kiseleff  în Şoseaua Ucraina. Acesta ar fi un act simplu, dar incredibil de semnificativ, de sprijin simbolic pentru poporul ucrainean curajos, care apără valorile libertății și democrației în lupta cu cea de-a doua cea mai puternică putere militară din lume.


După cum știți, Federația Rusă și liderul acestei țări Vladimir Putin demonstrează că posedă cunoștințe istorice destul de slabe despre Ucraina. Federația Rusă pare să uite că Ucraina este un stat suveran. În același timp, Ucraina este patria unui popor a cărui îndelungată luptă pentru independenţă a fost o dovadă a spiritului neclintit și nestăpânit și a voinţei libere. Pentru reprezentanții ruși o plimbare până la ambasadele și consulatele lor din întreaga lume pe străzile redenumite în Ucraina va fi o minunată reamintire zilnică a suveranității acestei țări, ale cărei valori fundamentale sunt democrația și libertatea.


Mai multe țări europene au schimbat deja adresele ambasadelor Federației Ruse în Ucraina. Albania a redenumit o parte a străzii în „Strada Ucrainei Libere”, Lituania a redenumit întreaga stradă în „Strada Eroilor Ucraineni”, iar Letonia – în „Strada Ucrainei Independente”.

Facem apel la solidaritate globală și îndemnăm oficialii, primarii și activiștii civici să inițieze și să susțină redenumirea străzilor unde sunt situate ambasadele și consulatele Federației Ruse în Străzile Ucrainei în întreaga lume!


Vă mulțumim că sunteți alături de Ucraina și că v-ați semnat în susținerea acestei petiții. Vă rugăm să distribuiți acest îndemn mai departe. Avem nevoie de cât mai mulți susținători.


#SuntemAlăturiDeUcraina

#StandWithUkraine

 

Support now
Signatures: 2,404Next Goal: 2,500
Support now

Decision-Makers

  • Nicusor DanMayor of Bucharest