YKS neden Milli Eğitim Bakanı'nın söylediği gibi yedekli değil?

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN,

Sayın Başbakan Binali YILDIRIM,

Sayın Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ,

Bu yazının  bizzat sizler  tarafından okunmasını  şiddetle arzu ederim..bu konudaki değişikliğin amacının öğrencinin stresini azaltmak olduğunu ,bizim yükümüzü hafifletmek olduğunu yetkililer dillendirdiler.lakin şu an YÖK  başkanının açıklamış olduğu "hafta sonu başlayıp bitecek basitleştirilecek az sayıda sınav "öğrencinin stresini azaltmak bir yana daha çok artıracaktır.öğrencinin stresini azaltacak sistem ,daha önce gazetelere de  yansıyan sistemdir.Bu sistem ;öğrenciyi  tek sınava bağlamak yerine  birden fazla sınav yapıp öğrenci hangi sınavdan en yüksek puanı alırsa ,o puanla tercih yapmasını öngören sistemdir.Öğrencinin başına  zaruri durumlar gelebilir,yakını ölebilir ,hafif hastalık geçirebilir ve sınavda etki eder(grip olmak,ishal olmak gibi).madem asıl amaç öğrencinin yükünü hafifletmek,stresini azaltmak benim kastettiğim aynı zamanda gazetelerde de yazılan sistem ;öğrencinin stresini büyük ölçüde azaltacaktır.Elimde somut bir veri olmamakla beraber çevremdeki  birçok insanın, öğrencinin ve görüşleri de bu yöndedir.kastettiğim sistemin benzeri ABD de ki SAT sınavıyla benzerlik göstermektedir.bunu CNN TÜRK ekranında bir eğitimci de dile getirmiştir.(yıl içerisinde birden fazla uygulanmaktadır).ve şunu da belirtmek isterim ki bütün sınavların haziran da olması sıkıntı değildir hatta daha iyidir.Ancak öğrenciyi rahatlatmak için telafi sınavı yerine geçen birden fazla sınavı içeren sistemi uygulamak şarttır.
Gereğinin yapılmasını arz ederim Saygılarımla.

Not: Milli eğitim bakanınin açıkladığı ekim, Ocak Mart ayında ogrencinin isteğine göre girebilecegi 3 eşdeğer sinav yerine ;şu anki tarihte yani Haziran'da yakın zamanlarda 3 sınav yapmak öğrenciler açısından en uygunu olacaktır diye düşünüyoruz

BARTU ÇELİK /öğrenci

Enes Kerem Demir/05549659535

Samet DUMLU

Bugün Enes imzanı bekliyor!

Enes Demir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Recep Tayyip Erdoğan: YKS neden yedekli değil?». Enes ve imza atan diğer 36 kişiye katıl.