Taahhüdü ihlal cezaları kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Türkiye'de son yıllarda meydana gelen ekonomik ve siyasi krizlerden dolayı yüzbinlerce insan ne olduğunu bile anlayamadığı bir ödeme taahhütnamesine sırf komşularına,tanıdıklarına mahcup olmamak,icra memuru ve avukatları gönderebilmek adına  imza attığı ve sonucunda ödeme tarihi geldiğinde ödeme yapamadığı için 3 ay hapis cezası ile karşı karşıya kalmaktadır.İnsanların hapse girmesi hiçbir problemi çözmediği gibi aksine sorunları katlayarak arttırmaktadır.Sıradan hiçbir suçu olmayan vatandaşların bu gibi bir sebepten hapse girecek olması nedeniyle zaman zaman intiharlar yaşanmaktadır.Hapse giren insanların aileleri ve çocuklarında da onarılmayacak yaralar açılmaktadır.En ağır tecavüz,darp,cinayet,dolandırıcılık v.s ile ilgili cezalarda bile 2 yıldan aşağı suçlarda denetimli serbestlik uygulanırken bu gibi tazyik hapislerinde ne erteleme ne denetimli serbestlik uygulaması olmayıp 90 gün cezaevinde yatılmaktadır.Oysa bu kanun değişirse insanlar işine gücüne devam edecek ve ödeme yapma ihtimali daha fazla olacaktır.

Bugün Hasan imzanı bekliyor!

Hasan Topcu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Recep Tayyip Erdoğan: Taahhüdü ihlal cezaları kaldırılsın». Hasan ve imza atan diğer 10 kişiye katıl.