Petition Closed

Sokak Hayvanları İçin Önerilen Ölüm Kamplarını Durdurun

Hayvanseverler ve hayvan haklarını koruma organizasyonları, hükümetin oldukça kapsamlı olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe gitme önerisi karşısında şoka girdi ve oldukça öfkelendi.
Gizlilikle hazırlanan ve 2012 Eylül ayında meclise sunulan yasa tasarısı eğer kabul edilirse bu, Türkiye’deki bütün sokak hayvanları için yavaş ve acılı bir ölüm anlamına gelecek!
Hükümetin politikalarında 180 derece döndüğünü gösteren bu plan, şu anda mevcut olan "Yakala, Kısırlaştır ve Serbest Bırak" programını ortadan kaldırmaya niyetleniyor. Bunun yerine BÜTÜN sokak hayvanlarının (kediler de dahil) belediyelerce toplatılıp adına “Doğal Hayat Parkları” dedikleri yere koyulmasını öneriyor.
Bu kulağa hoş geliyor olabilir ama bu parklar tellerle çevrili, muhtemelen ormanlık arazilerde yer alacak. Bunlar nüfusun yoğun olduğu bölgelere uzak kalacağı için hayvanlar kendi kaderleriyle başbaşa kalacak. Açlıktan ölmeyenler, muhtemelen kısıtlı yiyecek kaynağı yüzünden çıkan kavgalarda yaralanacak ve hayvanlar arasında hastalıklar hızla yayılacak.
Şu anda belediyelerin çoğunda bu hayvanlara layıkıyla bakacak ya da kısırlaştıracak bir veteriner yok. Hatta bazı belediyeler kendi bünyelerindeki hayvan barınaklarına bile doğru düzgün bakamıyor. Hal böyleyken, şehir merkezinden uzak bu parklarla kim ilgilenecek? Hayvanların haklarını gözetmek ya da gerçekten oraya götürülüp götürülmediklerini bilmemize imkan olmayacak! Sonunda bu “parklar”ın toplama kamplarından farkı kalmayacak.
Eğer hayvanları seviyor ve Türkiye’yi önemsiyorsanız LÜTFEN devlete ne kadar büyük bir hata yapmak üzere olduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu gösterin!

Bu yasa değişikliğini etkileyecek güce sahipsiniz. Lütfen bu kampanyayı imzalayarak bu konuya karşı koyan binlerce insana destek verin.

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler,

This petition was delivered to:
  • Başbakan
    Recep Tayyip Erdoğan

Animal Lover started this petition with a single signature, and now has 28,590 supporters. Start a petition today to change something you care about.