Mübariz Mansimov’a adalet

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Bir süre önce, hakkındaki bazı iddialar sebebiyle gözaltına alınıp ardından tutuklanan Azerbaycanlı ve dünyaca ünlü hayırsever işadamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun sağlık sorunlarının giderek tehlikeli bir hale geldiğini belirtmek istiyoruz.

Mübariz Mansimov, tutuklandığı gün “Fetöcülük gibi bir iftira ve lekeyle yaşamaktansa şerefimle ölmeyi tercih ederim” diyerek açlık grevine başlamıştır. İki hafta süren açlık grevi boyunca sağlığının iyice bozulduğu bildirilen Mübariz Bey’in durumunun çok kritik olduğu ifade edilmektedir.

Milyonlarca Azerbaycanlı kardeşimizin yakından ilgilendiği bu olay, ülke sınırlarını aşan bir önem kazanmıştır. Tutuklanma olayından sonra Azerbaycan, Rusya, Avrupa, Amerika ve Türkiye’deki milyonlarca Azerbaycanlı, bu karara tepki göstererek sosyal medyada “Mübariz’e Azadlık” kampanyası başlatmıştır.

Bu insanlar, Mübariz Mansimov’un bir iftira ve komploya kurban edildiğini, bazı güç odaklarının bu komployu kurduklarına inanmaktadır.

Bu durum, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki örnek kardeşlikten ve işbirliğinden rahatsız olan bazı çevrelere cesaret vermiştir. Bazı komşu devletlerin taraftarları, Mübariz Mansimov olayını bahane ederek milyonlarca insanın Türkiye’ye tepki ve öfkesini fırsata çevirmeye çalışmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız;
Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğine ve işbirliğine ne kadar büyük önem verdiğinizi biliyoruz.

Hatta 2009 yılında, “Ermenistan sınır kapısını açmayı” gündeme getirenlere karşı, “Karabağ’ın işgali sona ermeden sınır kapıları açılamaz” diyerek büyük bir fitneyi nasıl önlediğinizin de şahidiyiz.

Avukatlarının bildirdiğine göre, halen çok ağır hasta olan Mübariz Mansimov’un tutuksuz yargılanması milyonlarca Azerbaycan Türkü’nün yüreğini ferahlatacaktır.

Sizin her fırsatta belirttiğiniz gibi geçmiş dönemde yapılan bazı hataların acısı, aradan uzun yıllar geçse bile yüreğimizi kanatmaktadır. “Boraltan faciası”, yakın tarihimizin acı hatıralarından biridir.

Allah korusun, halen sağlık durumu ciddiyetini koruyan Mübariz Mansimov vefat ederse, bu durum, iki kardeş millet arasında silinmeyen bir kin, nefret, dargınlık ve nifak sebebi olabilir.

Bizim düşüncemiz şudur:
Mübariz Mansimov, iddia edildiği gibi Fetöcü olsaydı, diğer Fetöcü vatan hainleri gibi ülkeyi çoktan terkeder, şirketlerini de bir başka birine devrederdi. Kendisi, Avrupa vatandaşlığını reddedip Türk vatandaşlığını tercih edecek kadar vatanperver ve milliyetçi duygulara sahip bir işadamıdır.

Aynı zamanda, binlerce öğrenciye burs veren, başta şehit aileleri olmak üzere binlerce yoksula yardım eden, çok sayıda fakir hastayı tedavi ettiren bir hayırseverdir.

Azerbaycan’ın ikinci Hacı Zeynel Abidin Tagiyev’i olarak bilinmektedir. Pek çok ülkedeki yüzbinlerce taraftarı sosyal medyada  “Mübariz’e azadlık” şeklinde çağrılar paylaşmaktadır. Yüzbinlerce yorum yapılmaktadır.

Mübariz Mansimov’un en azından soruşturma aşaması bitene kadar tutuksuz yargılanması  veya ev hapsine çevrilmesi bizim için büyük bir fitnenin önlenmesi en büyük temennimizdir. Bu durum milyonlarca insanın yanısıra, Mübariz Mansimov’un 81 yaşındaki hasta annesine, 84 yaşındaki hasta babasına ve babalarının yolunu gözleyen evlatlarına bayram sevinci yaşatacak olup, büyük bir fitne de böylece önlenmiş olacaktır.

Saygılarımızla,