Hemşire yardımcılığı kaldırılsın ! 11.Sınıftada staj olsun yeniden geçiş olsun!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Liseden sonra direk yardımcı olarak çıkmak biliyorsunuz ki sağlıkçıların önüne büyük bir engeldir. Ve sadece 2 yıllık üniversitelerde ek puan varmış. Lakin yardımcılıktan çıkmak ve iyi bir şekilde okumak için 4 yıllık okumak gerekmektedir. Ve bunun bize hiçbir faydası yoktur. Liseyi sağlıkta okumayıp  üniversite sınavında sağlık alanını seçip de hastaneye atanan birçok kişi vardır. Ve emin olun ki daha oranın kurallarını, malzemelerin adlarını ve  belirli bir durumda ne yapacaklarını bilmiyorlar. Böyle bir durumda doğrudan 11-12. Sınıfta staj görmüş bir insan mı ?/ Bir dakika 11. Sınıfta da kaldırıldı staj değil mi.?  Buda ayrı bir konudur aslında. İnsan çalıştığı yeri lise hayatından görmeli. Görüyor ama üniversite sınavları daha önemli olduğu icin fazla oralı olunmuyor. Yani bir sene sonra ne yapıp ne edip gidilecek. Biz konumuza dönecek olursak sağlık alanında eğitim görmüş biri mi yoksa oralı bile olmayan üniversite puanı ile gelenmi iyidir?.  Kısacası biz sağlık okulları olarak doğrudan geçişi tekrar istiyoruz " geleceğimiz için".  İnşallah sesimizi duyarsınız.

Bugün Gül imzanı bekliyor!

Gül Emiroğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Recep Tayyip Erdoğan: Hemşire yardımcılığı kaldırılsın ! 11.Sınıftada staj olsun yeniden geçiş olsun!». Gül ve imza atan diğer 136 kişiye katıl.