Yolumuza Baş Koyduk, Siz Taş Koymayın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Ülkemizde 2001 senesinden beri KMS, DMS, KPSS gibi sınavlar yapılmakta ve Devlet kadrosuna belli düzeydeki insanların istihdamına çalışılmaktadır. Adil ve hesap verebilecek bir sistemin şu şartları taşıması ön görülür: Tarafsız, nesnel ve genel. Malum olduğu üzere geçmişte bu sınavlara yönelik bazı şaibeler ortaya çıkmış, yapılan irdelemeler ve incelemeler neticesinde kene karakterli FETÖ hainlerinin bu sınavların (hatta yüzlerce sınavın) sorularını kendi mensuplarına dağıttıkları ispatlanmıştır!!! Bu karaktersiz uygulamaların yıllarca sürdüğünü ve gerçek emek sahiplerinin Devlet kapısından sürekli ötelendiğini artık biliyoruz.
Devletimizin FETÖ ile mücadelede güçlü adımlar attığının farkındayız. Fakat diğer yandan yıllardır KPSS'ye çalışan ve FETÖ hainlerinin hileli oyunlarının kurbanı olan yüz binlerce öğretmen adayının emeklerinin hiçe sayılmasına razı olamayız. Bu bağlamda Millî Eğitim Bakanı Sayın İsmet YILMAZ'ın 27 Kasım 2017 tarihinde bir televizyon programında "5 yıl boyunca ücretli öğretmenlik yapanların KPSS/ÖABT sonuçlarına bakılmaksızın (kısaca "sınavsız") mülakata alınmasını düşündükleri"ni ifade etti. Bu açıklama birçok mahsur ihtiva etmektedir:
1. Bu durum yıllarca öğretmen olmanın hayalini kurmuş, hayatını bu umudun varlığıyla tanzim etmiş yüz binlerin hakkını gasp etmekten başka bir şey değildir.
2. Bu durum sadece hak sahiplerinin haklarının ortadan kaldırılması anlamına gelmez, mantıksızdır; MEB'in kendi düsturlarıyla çeliştiğini ortaya koyar: Çünkü bir meslek yüksek okulu mezunu da ücretli öğretmenlik yapabilmektedir. Bu kişinin 5 sene boyunca ücretli öğretmenlik yapması, onun yıllarca pedagoji okumuş birinden daha bilgili ve donanımlı olduğu anlamına gelmez. Zira öğretmenlik pedagojinin uygulanmasıdır. 5 yılını ücretli öğretmenlikte tamamlamış ve hâlâ formasyon belgesi olmayanların varlığı da ayrı bir çelişki ve tartışma konusudur.
3. Bir zamanlar bu ülkede tarladaki karpuzdan daha kısa sürede öğretmen yetişti. Şu anki eğitim kalitesizliğinde geçmişteki bu talihsiz manevraların büyük etkisi olduğunu eğitim uzmanları defaatle dile getirmektedirler. Yine pedagoji eğitiminden bî-haber, gelişme-öğrenme kuramlarından hissesi olmayan nev-zuhur öğretmen tayfası okullardaki yerini alacak ve zaten kaoslarla örülü eğitim dünyamız ciddi bir labirente düçar olacaktır.
4. Eğitim, liyakat ile hakkaniyetin buluşmasından neşet eder. KPSS ve ÖABT gibi seçici sınavların rahlesinden geçmeyenlerin liyakat ve ehliyet sahibi olduğu asla ileri sürülemez. Bu harareti yüksek sınav cenderesinde yoğrulan öğretmen adaylarının öğrencilere anlatacakları elbette "adamsızlıktan" ücretli öğretmenlik yolunu tercih edenlere kıyasla daha niteliklidir.
5. Bu ve benzer sebeplerden dolayı "5 sene ücretli öğretmenlik yapanların doğrudan mülakata alınması" fikriyatından derhal vazgeçilmelidir. Öğretmenliğin itibarını sağlamak ve gece gündüz KPSS ve ÖABT'ye çalışan yüz binlerce öğretmen adayının hakkını teslim etmek ilk elden yapılması gereken erdemli bir davranıştır.
Saygı ile duyurulur...
Oğuzhan KIRLI

Bugün Oğuzhan imzanı bekliyor!

Oğuzhan KIRLI bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «RECEP TAYYİP ERDOĞAN - CUMHURBAŞKANI: Yolumuza Baş Koyduk, Siz Taş Koymayın!». Oğuzhan ve imza atan diğer 4.634 kişiye katıl.